Nagy Dániel, 2024.02.10. | Kézilabda

Kihasználta a NEKA a gyenge második félidei teljesítményünket, és fordított hazai pályán a kézilabdacsapatunk ellen az NB I 14. fordulójában.

NB I 14. forduló

NEKA–Vasas SC 28–24  (13–15)

Vasas SC: Zsigmond (kapus) – Mihály 2, Ferenczy 1, Dombi 1, Szilovics 5, Juhász 4, Oláh 6. Csere: Sirián 1, Pénzes 1, Boldizsár 1, Fodor 1, Lengyel 1, Györfi, Vámosi, Domokos, Balog (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/6 , ill. 5/5


Fontos bajnoki várt ránk szombat délután Balatonbogláron, ugyanis a NEKA elleni győzelemmel hét pont távolságra húztunk volna el a kieső zónától. Szoros összecsapásra lehetett számítani: a NEKA Csarnokban már több együttest is megtréfáltak a hazaiak, akik az őszi meccsünkön is megmutatták, hogy vigyázni kell a fiatalos lendületükkel.

A kezdés után nehezen indult be a gólgyártás, hat perc után is csak 1–1 volt az állás; úgy tűnt, mindkét csapatnak kell idő, hogy a megfelelő sebességre és koncentrációs szintre pörögjön fel, itt is ott is voltak pontatlan támadások, figyelmetlenségek. Először a hazaiak tudtak valamelyest elhúzni, 4–2-t mutatott az eredményjelző a 10. percben, ekkor viszont a vasasos lányok is felébredtek, fordítottak, a félidő hátralevő részében pedig már nem engedték előnyhöz jutni a NEKA-t. A játékrész hajrájában aztán lehetőség nyílt az addigi legnagyobb különbség kiharcolására, hármat viszont már nem tudtunk közé tenni – kettő viszont maradt a szünetre, az utolsó másodpercekben Szilovics Fanni talált be (13–15).

A második félidő az elsőhöz hasonlóan indult, két és fél perc után viszont Oláh Kyra hetesével mi törtük meg a gólcsendet, majd a hazaiak válasza után újra háromgólos előnynek örülhettünk – ekkor bízhattunk benne, hogy fokozatosan sikerül felőrölni a balatonbogláriakat, akik ezt megcáfolva gyors 4–0-s futással máris megfordították az állást. A félidő kétharmada azonban még hátra volt, még bármi megtörténhetett: a játékrész derekán ráadásul hat percen át tudtuk megóvni a kapunkat a hazai találattól, így újra előnybe kerültünk, előbb Fodor Neszta egyenlített, majd Pénzes Laura tüzelt jól a hetes vonalról. Ám ezt újabb megtorpanás követte a részünkről, plusz újabb 4–0-s NEKA-futás, ami után a hajrában még fel tudtunk zárkózni mínusz egyre, a pontszerzésre mégsem volt esélyünk.

Fájó vereség ez, de nem szabad csüggedni, jövő szerdán ugyanis újra bajnokin játszunk, a DVSC-t fogadjuk 17 órától.

ÉRTÉKELÉS

Konkoly Csaba vezetőedző: „Nyilvánvaló volt, hogy jól felkészült csapathoz látogatunk, amely mindent megtesz majd, hogy otthon tartsa a két pontot; ez be is igazolódott. Nagyon jól kezdtük az összecsapást, motivált hozzáállásról, nagy lelkierőről tettünk tanúbizonyságot, amivel igyekeztünk minden hibánkat úgy kijavítani, hogy eredményesek maradjunk. A második félidőben viszont volt egy törésünk, amikor kétgólos vezetésnél lecsökkent a védekezésünk intenzitása. Ezt kihasználta a NEKA, mi pedig elbizonytalanodtunk, ami a támadásainkra is kihatott. A hajrában is volt rövidzárlat, amiből újra elhúzott az ellenfél, az utolsó percek pedig szerencsétlenül alakultak, emiatt alakult ki a négygólos különbség. Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyertek; mindkét csapatnak ugyanaz a cél a folytatásra, minél több pontot szerezni a bennmaradás érdekében.”


Hirdetések