Nagy Dániel, 2024.02.08. | Úszás

Egy nappal a 20. születésnapja után a vegyes váltó tagjaként bronzérmet szerzett nyílt vízi úszónk, Szimcsák Mira a dohai vizes világbajnokságon.

Nagy várakozással vágott neki fiatal úszónk, Szimcsák Mira a dohai vizes világbajnokságnak, hiszen már az is óriási örömöt jelentett neki, amikor decemberben kiharcolta az indulás jogát. Tavaly nyáron Japánban végigkövette a helyszínen a világbajnokságot tartalékként, a debütálás pillanata azonban most jött el.

A nyílt vízen versenyző Mirára először az egyéni számok vártak, melyek – ahogyan arra számítani lehetett – óriási csatát, harcot hoztak – szó szerint. Tíz kilométeren volt nagyobb a tét, ugyanis olimpiai számról beszélünk: fiatalunk úgy szerezhetett volna kvótát, ha a legjobb tizenhárom – indulási joggal még nem rendelkező – induló között végez. Sokáig nem is volt elérhetetlen távolságban a párizsi „jegy”, Mira féltávnál még a 13. hely környékén úszott, ám a folytatásban sajnos felőrölte a víz alatti verekedés, óriási fizikai harcot követően a 26. helyen csapott be a célba – nem jött össze a kvóta.
 


Szimcsák Mira (balra) és Fábián Bettina (Forrás: MÚSZ)

Búslakodásra azonban nem volt ok, másnap már 5 km-en kellett helytállni, ami sikerült is: a 20. pozícióban zárt, javítva a 10 kilométeres eredményhez képest. Ráadásul meglepetés is várt rá a verseny végén: honfitársai közül többen – élükön a szintén vasasos Szabó-Feltóthy Eszterrel – egy rögtönzött tortával, pontosabban vaníliás muffinnal köszöntötték a 20. születésnapja alkalmából.

A slusszpoén pedig csütörtök délelőttre maradt, amikor Fábián Bettinával, Betlehem Dáviddal és Rasovszky Kristóffal egy vegyes váltóban bronzérmet szerzett – micsoda születésnapi ajándék! A csapat óriási hajrával ért be harmadikként a célba.

Mira hamarosan a honlapunkon értékeli az eseményt!

A nyílt vízi megméretésnek ezzel vége, a medencés úszóversenyek pedig február 11-én kezdődnek, további angyalföldi indulókkal: a folytatásban a már emlegetett Szabó-Feltóthy Eszter és Sós Dániel ugrik majd vízbe.

Borítóképünkön: a bronzérmes magyar négyes (Forrás: MÚSZ)


Hirdetések