Jenkei Dániel, 2024.02.07. | Röplabda

Egy remek meccsen 3:2-re kikapott a Vasas Óbuda Párizsban, így csapatunk számára véget ért a CEV-kupa, és így a nemzetközi szereplés is.

CEV KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
LEVALLOIS PARIS SAINT CLOUD-VASAS ÓBUDA 3:2 (-23, 15, 22, -21, 13)

Palais des sports Marcel Cerdan, 752 néző. Vezette: Ilhan (török), Schoenmakers (belga)

Paris: Alanko 2, Palgutova 9, Herrera 16, Cugno 17, Kecman 16, Thater 12. Csere: Gelin (liberó) 1, Zyani, Verger, Depie 14, Gilfillan, Ngolongo. Vezetőedző: Alessandro Orefice

Vasas: Fricova 5, Papp O. 3, Bannister 21, Sillah 16, Abdulazimova 10, Gülübay 4. Csere: Juhár (liberó), Gyimes-Capet 2, Török 6, Tóth S., Fekete, Jámbor 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Összesítésében továbbjutott kettős győzelemmel a Paris SC


Finoman szólva is nehéz volt a küldetés a hazai 3:1-es vereség után a CEV-kupa négy közé jutás kapcsán, de összességében elmondhatjuk, hogy nem a párizsi meccsen múlt a mieink továbbjutása.

Juhárék magabiztosan hozták az első szettet, majd ennél simábban vesztették el a másodikat, de ez még ugye "belefért". A harmadik szett elvesztése már nem, pedig többször is vezettünk a játszma folyamán.

Innentől kezdve igazi tét már nem volt, de a vasasos lányok mindent megtettek, hogy meghosszabbítsák a nemzetközi kupaszereplésüket, újra egyenlítettek, majd az ötödik szettben a meccs megnyerése is benne volt a pakliban. Végül, ahogy az egész párharc során, a kulcspillanatokból az ellenfél jött ki jobban.

A Vasas Óbuda így kettős vereséggel, de abszolút méltó módon búcsúzott Európától az idei szezonra.


Hirdetések