Nagy Dániel, 2024.01.31. | Műkorcsolya

A nehezítő körülmények ellenére remekül helytálltak a műkorcsolyázó fiataljaink az utánpótlás magyar bajnokságon.

Túlvannak az első néhány 2024-es versenyen a műkorcsolyázóink, akik először a miskolci Jegesmedve Kupán léptek fel január első felében, míg a múlt hét végén az évad legfontosabb hazai eseménye jött el, az utánpótlás magyar bajnokság, amelyen ismét népes csapattal vett részt a Vasas, ráadásul több érmet is elhozott.

Hagymási Alíz (mini chicks) és Dózsa Benedek (junior) ezüstérmet szerzett, míg a dobogó harmadik fokára Monori Adina Judith (mini cubs), Éltető Hanna (intermediate), Zhang Boglárka és Rác Kolos (mindketten junior) állt fel.
 


 

„Miskolcra nem teljes létszámmal utaztunk el, mert sűrű ez az időszak, volt aki inkább pihent, de így is begyűjtöttünk két arany-, három ezüst- és egy bronzérmet, szépen koriztak a gyerekek. Kiemelném Rác Kolost, aki megugrotta a tripla Lutzot, de mellette a többiek is jól teljesítettek, a helyezéstől függetlenül – tekint vissza előbb a Jegesmedve Kupára a szakosztály-igazgató, Hajek-Major Andrea, majd átkanyarodik a magyar bajnokságra. – Az évadban talán ezt a versenyt előzi meg a legnagyobb várakozás, a fiatalok is jobban izgulnak, most is gőzerővel készültünk rá. Sajnos váratlan események előzték meg a kezdést, kellemetlen sérülések nehezítették a felkészülést és a fellépést: Boginak a háta fájt már hetek óta, Beni nem egészen egy héttel a start előtt nagyot esett az oldalára, így összeszorított fogakkal mutatta be a programját, Hiezl Emma esetében pedig az indulás is meghiúsult, ő szintén egy esés után a halántékát csapta oda a jéghez – nem kockáztattunk, nehogy nagyobb legyen a baj, fontosabb a felépülés. A már említett Bogi egyébként mindenkit meglepett, a rövid program után vezetett, ám elsőéves juniorként – nem meglepő módon – a nyomás érződött rajta a folytatásban, végül harmadik lett, nagyon büszkék vagyunk rá. De ugyanúgy a többiekre is, megérdemlik a dicséretet: Éltető Hanna például megugrotta a várva várt dupla Axelt, Adina szinte hibátlan programot futott, Alíz pedig közel állt a legkisebbek között az első helyhez. A fiúk is hozták a papírformát, nincs okunk a panaszra. Dicséretet érdemelnek azok is, akik nem tudtak dobogóra állni: Schmidt Eszterben nagy potenciál rejlik, ha többet tud majd versenyezni a folytatásban, biztosan meg is mutatja azt, Koczka Szofi ismét lenyűgözött mindenkit az előadásmódjával, Szlaukó Emma is javítani tudott a korábbi eredményeihez képest, míg Daka Lili ismét üde színfoltja volt az eseménynek. Tóth-Páldi Annának nem kellett volna sok a dobogóhoz, Kovács Lilla pedig szintén sokat fejlődött az elmúlt időszakhoz képest, végül, de nem utolsó sorban Pittia Liliána karakteres programjait is kiemelném.”

A fiatalok a folytatásban sem pihennek majd.

„A jövő hét második felében Szlovéniába utazunk, több versenyzővel, illetve már elkezdtünk készülni a március első napjaiban megrendezendő Vasas Kupára; a programba szinkronkorcsolya is került, emellett a jól megszokott műkoris rész sem marad el!”

 


Hirdetések