Jenkei Dániel, 2024.01.30. | Röplabda

Az első szett megnyerése után már nem tudott elég erőt mutatni a Vasas Óbuda, amely így 3:1-re elveszítette a CEV-kupa negyeddöntő itthoni felvonását. Jövő héten Párizsban nagy bravúrra lesz szükség, ha fordítani akarunk a párharcon.

CEV KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VASAS ÓBUDA – LEVALLOIS PARIS SAINT CLOUD 1:3 (14, -20, -19, -20)
Érd Aréna, 750 néző.

Vezette: Juracek (szlovák), Bardic (horvát)

Vasas: Fricova 5, Papp O. 6, Bannister 23, Sillah 10, Abdulazimova 4, Gülübay 4. Csere: Juhár (liberó), Gyimes-Capet 1, Török 6.
Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Paris: Verger, Kecman 12, Herrera 17, Cugno 17, Palgutova 16, Thater 10. Csere: Gelin (liberó), Enright, Depie 1, Alanko.
Vezetőedző: Alessandro Orefice


Különösen az álomszerű, tizenegy ponttal megnyert első szett után keserű kicsit a Paris Saint Cloud elleni 3:1-es érdi vereség, még azzal együtt is, hogy egy CEV-kupa negyeddöntőről beszélünk, és a franciák egy hajszállal esélyesebbnek tűntek a fogadóirodák szerint, még vendégként is.

Ettől függetlenül ez a bizonyos nyitójátszma ékesen bizonyította, hogy azért vannak gyengei pontjaik, a folytatásban is lett volna sansz, de a feljavuló vendégjátékkal fordítottan arányosan bizonytalanodtak el a mieink.

Mondani sem kell, hogy innentől kezdve hatványozott kihívás a továbbjutás, ahogy azt sem kell ecsetelni, hogy Juhár Dalmáék jövő héten a francia fővárosban komolyan meg fognak próbálkozni ezzel a küldetéssel.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának a találkozó után
- Az első szett után a Párizs sokkal jobban fogadott és mezőnyözött, mi pedig képtelenek voltunk kontrollálni az érzelmeinket akkor, amikor hátrányba kerültünk. Nem tudtunk felszabadultan játszani, a blokkvédekezésünk, a szerváink agresszivítása sem volt megfelelő, ráadásul rengeteget támadtunk abban az irányba, amibe nem kellett volna. Nem használtuk ki az ellenfél gyenge pontjait, de tudom, hogy ennél sokkal jobb játékra vagyunk képesek. Holnaptól azon fogunk dolgozni, hogy hétvégén legyőzzük a Békéscsabát, majd jövő héten nyerjünk Párizsban is.


Hirdetések