Gy. Szabó Csilla, 2024.01.30. | Curling

Dupla Vasas siker született a B ligás curling csapatbajnokságban, a hétvégén. A nők mezőnyében a Vasas Ice Ladies, a férfiak között pedig a Vasas Szenior végzett az első helyen. Mindketten az A ligában folytathatják március közepén, ahol így összesen öt csapattal képviselteti klubunk magát.

A csapatverseny második vonalának országos bajnokságára a vártnál is több, szám szerint tizenhárom nevezés érkezett, a férfiak mezőnyében ráadásul két külföldi együttes, a Curling Klub Legija Zagreb, valamint a CC Sisak is jégre lépett. A hölgyeknél a három indulóból kettő is klubunk színeit képviselte, a Vasas Ice Ladies és a Vasas Ice Baby. Az alapszakaszt követően ők végül házirangadót játszottak egymás ellen, amelyet előbbi nyert meg 7-3 arányban.

A férfiak mezőnyében a Vasas Szenior hibátlan teljesítményt nyújtott, a csapat sem a csoportmeccsek során, sem pedig a későbbi rájátszásban nem talált legyőzőre. Az aranyéremért az FTC Osuma volt az ellenfelük, amelyet szombaton 10-0-ra, vasárnap pedig 11-2-re vertek.


A bajnoki címet nyert Vasas Ice Ladies csapata

„Szakosztályvezetőként nagyon büszke vagyok arra, hogy az idei A ligában, a nők között három, a férfiak mezőnyében pedig két csapatunk is jégre léphet majd – értékelte a két hétvégés csapatok országos bajnokságának B ligás küzdelmeit Dencső Blanka, a Vasas curlingszakosztályának vezetője, aki a győztes női együttesnek is tagja. – Március közepétől, három hétvégén keresztül, nemenként hat-hat csapat mérkőzik majd meg a bajnoki címért, amely egyben Eb-részvételt is jelent a győztesnek. A hölgyeknél rendkívül büszkék lehetünk arra, hogy a fiatalok is megtalálták helyüket a csapatba, s nemcsak új lendületet, de igen erős motivációt is hoztak együttesünk életébe. Ez utóbbi egyértelműen a szakosztálynál folyó kiemelkedő utánpótlás-nevelés bizonyítéka, és Nagy Gyöngyi, valamint Jakab Zoltán munkáját dicséri. Ők pillanatnyilag Dél-Koreában, a YOG-on irányítják a magyar kettőst, amelynek leány tagja, Nagy Lola Olimpia is a Vasas sportolója. A B ligában indult valamennyi csapatunk jó teljesítményt nyújtott az elmúlt két hétvégén, jó szellemben, összetartóan, önmagukból a legtöbbet kihozva harcoltak a győzelemért. Mostantól az A ligára készülnek együtteseink, amelynek három hétvégés küzdelmeiben valamennyien a legjobb eredmény reményében lépünk majd jégre.”


A Vasas Szenior hibátlan teljesítménnyel nyerte a csapat ob B ligáját

 

Csapatok országos bajnoksága. B liga. Kamaraerdei Curling Club.
Végeredmény.
Nők:
1. Vasas Ice Ladies (Dencső Blanka, Szurmay-Palotai Piroska, Stéger Anett, Szurmay Emma Erzsébet, Dencső Dorina, Tószegi Boglárka)
2. Vasas Ice Baby (Lajosné Major Zsuzsanna, Kostyánkszki Judit, Tamás Szimonetta, Szarvas Mónika, Apágyi-Fekete Beatrix. Edző: Szarvas Mónika) 3. Polipok Girls.
Férfiak:
1. Vasas Szenior (Nagy György, Jakab Zoltán, Barna Krisztián, Bartalus Gábor, Asztalos Sándor, Németh Balázs)
2. FTC Osuma 3. The Rolling Stones.

Fotók: Kuttner Ádám


Hirdetések