Nagy Dániel, 2024.01.26. | Műkorcsolya

„Szinkronkorcsolya-ünnepet” tartottak az elmúlt napokban a Vasas Jégcentrumban: a SEAT Budapest Cupon a világ legjobb csapatai is felléptek, a Team Passion pedig több korosztályban is megmutatta a tudását.

A szinkronkorcsolyázók 2023-2024-es évadának legfontosabb hazai rendezésű versenyének adott otthont január második felében a Vasas Jégcentrum: a SEAT Budapest Cupon a felnőttmezőny nemzetközi legjobbjai mind felléptek, és az utánpótlás-kategóriákban is nívós, népes mezőny állt jégre; az indulók közül pedig szakosztályunk csapata, a Team Passion sem hiányzott.


Fotó: Blaskó-Fiák Blanka

„A junior- és a senior-kategóriában ez Challenger-állomás volt, ami a világbajnokságra való pontgyűjtés tekintetében kiemelt eseménynek számít – kezdi értékelőjét Kendelényi-Gulyás Erika, a Team Passion vezetőedzője. – A budapesti állomás nagy népszerűségnek örvendett, a felnőttek között tizenhárom, a juniorok között tizenöt csapat nevezett, a létszám mellett pedig ki kell emelni, hogy a világ legjobbjai látogattak hazánkba; kanadai, amerikai és finn együtteseket is láthattunk, a tavalyi felnőtt-vb dobogósai, sőt az első hét helyezett mind itt volt, ahogyan a regnáló junior-világbajnok is. Összesen hatvanhét csapat állt jégre, több mint ezer versenyzővel.”

A Team Passion a Senior Challenge Series 8. helyén végzett, emellett az utánpótlásban is szurkolhattunk vasasos indulóknak.


Fotó: Blaskó-Fiák Blanka

„A felnőttek mellett az egyik legfiatalabb korosztályban, vagyis a pre-juvenile-ben és a mixed age-ben is indultak korcsolyázóink; előbbiben a nemzetközi mezőny és az országos bajnokság élén is mi végeztünk, ez óriási büszkeség. Utóbbiban nincs korhatári megkötés, a mi együttesünkben tizenegy és tizenhét év közötti fiatalok szerepeltek. Szintén nagyon szépen, az ob-n másodikként, nemzetköziben pedig ötödikként zártak. A senioroknál balszerencsésen indult a versenyünk, a teljesítményünkre egy sajnálatos betegséghullám is hatással volt – ez különösen a rövid programra nyomta rá a bélyegét, pár pont sajnos benne maradt a produkciónkban, de összességében nagyon szépen teljesített a csapat! Az külön öröm volt, hogy ilyen nívós mezőnyben szerepelhettünk, volt is izgalom a lányokban, amire csak rádobott, hogy hazai közönség előtt rendezték meg a versenyt, remek hangulatban. Az edzés nem áll meg, a jövő héten újabb Challenger-állomás következik, április elején pedig jön az esztendő főversenye, a világbajnokság, emellett pedig az utánpótlásunk sem pihen majd a következő hónapokban.”

A verseny részletes eredményei ITT érhetők el.


Hirdetések