Jenkei Dániel, 2024.01.25. | Vívás

Kardban és párbajtőrben is junior országos bajnokságot rendeztek, minden szinten született vasasos érem, különösen női kardban vitézkedtek a mieink.

Női kardban nyugodtan mondhatjuk, hogy uralja ezt a korosztályt mostanság a Vasas, ami most is meglátszott, hiszen az utóbbi hetekben a felnőtt világkupa-mezőnyben is remekül teljesítő Spiesz Anna lett a bajnok. 

A vasasos házidöntőben Domonkos Emesét győzte le, de a dobogó harmadik fokán is a mi lányunk állt, Csonka Dorottya személyében. Bognár Liza pedig a nyolcadik helyen végzett. 

Ezek után a csapatversenyben már csak a papírformát kellett érvényesíteni, ami persze nem mindig egyszerű, de most az lett, hiszen a döntőt 45:28-ra nyerték a mieink a Spiesz Anna, Domonkos Emese, Bognár Liza, Bende Barbara felállásban.


A fiúknál Vigh Benedek ötödik lett egyéniben, Bíró Domonkos pedig nyolcadik. A csapatversenyben pedig bár közel voltunk a későbbi győztes TFSE legyőzéshez, végül ez nem sikerült az elődöntőben, így harmadik hely jutott a Bíró Domonkos, Bíró Huba, Dallos Benedek, Vigh Benedek összeállításban, miután a maguk javára döntötték el a bronzpárbajt.


A 147 indulóval startoló junior fiú párbajtőrmezőnyben a vasasos Hirtling Márton egészen a döntőig menetelt, Antal Máté pedig a harmadik lett, tehát itt is markánsan megjelentek a piros-kék színek a pódiumon. A csapatversenyben viszont ugyanez nem jött össze, hiszen a mieink a negyedikek lettek végül.

 

A lányoknál pedig Rónaszéki Izabella hatodik helyének örülhettünk egyéniben, itt viszont éppen a csapatversenyben sikerült egy szép bronzérem, az Illés Fanni, Mutsy Franciska, Porkoláb Evelin, Rónaszéki Izabella négyestől.


fotók: hunfencing


Hirdetések