Nagy Dániel, 2024.01.19. | Jégkorong

Hoffmann Attila vezetőedző adott helyzetjelentést az Andersen Ligában szereplő felnőtt jégkorongcsapatunk háza tájáról, amely az alapszakasz utolsó harmadára készül.

A kérdőjelekkel teli évadkezdés után hamar felvette az Andersen Liga, vagyis a másodosztályú bajnokság tempóját a felnőtt jégkorongcsapatunk, amely az ősszel hamar megszerezte az első pontjait, a folytatásban pedig nagyobb skalpokat is begyűjtött.

Hokisaink december elején idegenben gyűrték le az FTC-t, közvetlenül karácsony előtt pedig az eddigi legnagyobb győzelmüket aratták, a tabella második helyén álló Győrt 5–4-re verték a Vasas Jégcentrumban. Januárban eddig nem sikerült pontot szerezni, bánkódásra viszont semmi ok, a szereplés így is felülmúlja az eredeti várakozásokat; a csapatunk a tizenegy együttest számláló mezőny hetedik helyén várja az alapszakasz utolsó hat meccsét.
 


 

„Én is a Győr elleni mérkőzést emelném ki, az ellenük szerzett három pont különösen jól jött. Igyekszünk minél előrébb végezni a tabellán, az utolsó három helyet mindenképp el szeretnénk kerülni – bizakodó vagyok, hogy a társaság ezt el tudja érni – mondja vezetőedzőnk, Hoffmann Attila. – Fordulóról fordulóra változhat a sorrend, közel állnak egymáshoz a csapatok, az utolsó körökben ráadásul több alsóházi rangadót is rendeznek, így még semmi sem dőlt el. A jövő héten az Óbuda és a Sportországi Cápák ellen mindenképp három pontot akarunk szerezni, amivel bebiztosíthatnánk a rájátszásban a helyünket. Ezen felül a bravúr sem elképzelhetetlen, ahogyan azt bizonyítottuk korábban. A playoffban az első nyolc vesz majd részt, a Lehel és a Győr csapatát pedig igyekszünk elkerülni – ők kiemelkednek a mezőnyből, annak ellenére, hogy az utóbbit elkaptuk decemberben. Az évad előtti célokhoz képest azonban magasabbra törünk, akkor úgy indultunk, hogy vegyük fel a tempót, és lehetőleg kerüljük el az utolsó helyet. Hiányosságok azonban még mindig vannak: támadásban jól teljesítünk, a védekezés viszont még mindig nem az igazi, ez meg is látszik a kapott gólok számán. Legutóbb a MAC Ikonok ellen például hétszer is betaláltunk, mégis vereség lett a vége – normális esetben ennyi találattal be kéne húzni a három pontot. Ezen mindenképp javítani akarunk az alapszakasz hátralevő meccsein, hogy a rájátszásban is felvegyük a kesztyűt.”

Az alapszakasz március elején ér véget, a rájátszás pedig nem sokkal később megkezdődik.


Hirdetések