Nagy Dániel, 2024.01.17. | Kézilabda

Nem tudtuk felborítani a papírformát, tizenegy góllal kikaptunk idegenben az FTC ellen az NB I 12. fordulójában.

NB I 12. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria–Vasas SC 39–28 (21–13)

Vasas SC: Balog (kapus) – Domokos, Ferenczy 1, Dombi 1, Szilovics 7, Juhász 3, Oláh 3. Csere: Györfi 5, Pénzes 4, Mihály 2, Sirián 1, Boldizsár 1, Vámosi, Lengyel, Fodor, Zsigmond (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 0, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3 , ill. 4/6


Eljött a várva várt pillanat, szerda este az év első NB I-es bajnokija következett a kézilabdacsapatunknak. A tabellát vezető FTC otthonába látogattunk, amely egyedüli együttesként zárta százszázalékos mérleggel az őszi időszakot, az esztendő elején pedig az Alba Fehérvárt is legyőzte. A világklasszisokkal felálló fővárosi ellenfelünk januárban már két BL-meccsen is fellépett, így „bemelegedve” várhatta a kezdést, míg nekünk elsősorban arra kellett törekednünk, hogy minél hamarabb visszaálljunk a bajnoki szünet előtti fordulatszámra.

A meccs első perceiben úgy tűnt, ez nem okoz problémát: 1–0-ra, majd 2–1-re is mi vezettünk, 2–2 után viszont nem volt szerencsénk, két labdánk is a kapufán csattant, ami után átvette a vezetést az FTC. Egyszer még tudtunk egyenlíteni, amire a hazaiak villámgyors 4–0-s futással válaszoltak – hamar nehéz helyzetbe kerültünk. A tempóra nem lehetett panasz, igyekeztünk felvenni a hazaiak sebességét, ám emiatt – érthető módon – a hibák száma is megnőtt, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Fokozatosan húztak el a ferencvárosiak, a szünetben pedig nyolcgólos hátrányban mentünk be az öltözőbe (21–13).
 


 

A második játékrész hasonlóan folytatódott, nem tudtuk féken tartani az FTC klasszisait, így a 49. percre már 15 gól volt a két csapat között (35–20); a hajrára nem maradhatott más cél, mint hogy ne szaladjunk bele túlságosan nagyarányú vereségbe. Ezt pedig kiharcoltuk, az utolsó bő tíz percet 8–4-re megnyertük, sikerült kozmetikázni az eredményen.

Ezen kívül jó pár vasasos bombagólnak, mutatós megoldásnak és figurának is örülhettünk, így emelt fővel vonultunk le a mérkőzés végén a pályáról: 39–28-cal zárult az összecsapás. Legeredményesebb játékosunk Szilovics Fanni lett 7 góllal, de jól szállt be a meccsbe a hibátlanul célzó, 5 találattal végző Györfi Dóra és Pénzes Laura (4 gól) is.

Folytatás január 27-én, immár a csarnokunkban, az Alba Fehérvár ellen!

ÉRTÉKELÉS

Konkoly Csaba vezetőedző: „Gratulálok a Ferencvárosnak, egyértelműen ők voltak a jobbak. Sajnáljuk Lekics sérülését, és jobbulást kívánunk! A mérkőzést illetően két célt tűztünk ki: egyrészt a futótempónkat akartuk növelni, amivel egy BL-csapat ellen minél tovább – a szemszögünkből – jó eredménnyel kézilabdázhattunk; az első félidőben ez nem sikerült, de a teljes meccs képét illetően már jobban néztünk ki, a huszonnyolc lőtt gól pedig büszkeséggel tölt el. Nagyon tetszett a csapatom hozzáállása. Reálisan látjuk az erőviszonyokat, egyértelmű az ekkora különbség a két együttes között.”

Szilovics Fanni: „Gratulálok az ellenfélnek. A legfőbb feladatunk az volt, hogy végig fussunk, ami egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben nem egyszerű, de szerintem bírtuk a tempót. A második félidőre összeszedtük magunkat, a begyakorolt taktikai elemeket végre tudtuk hajtani; tisztes helytállás volt a mai.”


Hirdetések