Jenkei Dániel, 2024.01.16. | Röplabda

Egészen a mai napig nem volt győztesen megvívott Bajnokok Ligája-meccse a Vasas női röplabdázóinak, ez azonban a kedd esti plovidvi siker óta már nem mondható el. Ráadásul a három pont csoportharmadik helyet, és így CEV-kupa folytatást hozott magával.

BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 6. FORDULÓ
Marica Plovdiv - Vasas ÓbudaA 0:3 (-24, -19, -17)
Plovdiv, 2495 néző.

Vezette: Vaszileiadisz (görög), Visan (román)

Marica: Szajkova 8, Dudova 15, Hrisztokova 8, Krivoshijszka 4, Szalvcseva 2, Debell 7. Csere: Paskuleva, Todorova (liberók), Koeva 2, Guncseva 2.
Vezetőedző: Boriszlav Kracsanov

Vasas: Fricova 6, Gyimes-Capet 6, Bannister 18, Sillah 13, Abdulazimova 7, Gülübay 5. Csere: Juhár (liberó).
Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Bátran kijelenthető, hogy a szezon egyik legfontosabb meccsévé avanzsált csapatunk utolsó BL-csoportkörös fellépése Plvodivban, nemcsak azért, mert Érden nem jött össze a bolgárok ellen a mieink számára történelmi, győztesen megvívott BL-meccs, hanem azért is, mert a harmadik hely megszerzése egyben nemzetközi folytatást is garantált volna a CEV-kupában.

Ehhez idegenben kellett győzni, mindegy milyen arányban, köszönhetően az Eczacibasi ellen múlt héten elcsípett egy szettnek.

Nos, az első szettben a bolgárok a budapesti nyertes formájukat hozták, már 14-7 is volt nekik, nálunk pedig inkább az idegesség dominált. Az, hogy innen sikerült 26-24-re behúznia Török Katáéknak a játszmát, meghatározta a folytatást is, hiszen a második és harmadik felvonást már egészen könnyen hozta a Vasas Óbuda. Utóbbit például Gyimes-Capet zseniális nyitássorozatának köszönhetően.

Így aztán sikerült elérni azt, amit mindenki nagyon várt (és talán el is várt a csapattól), a mai győzelemmel a két világsztár gárda mögött harmadik lett a Vasas Óbuda a BL-csoportjában. Folytatás tavasszal a CEV-kupában!

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának: - Az elmúlt napokban sokat beszélgettünk arról, hogy nehéz lesz ez a meccs, de a legrosszabb pillanatokban sem szabad feladni. Az első szettben ezt tettük, és elbírtuk, hogy a Plovdiv nagy agresszivitással, bátor szervákkal érkezett meg a meccsbe. Megfordítottuk azt a felvonást, onnantól pedig már magabiztosan és jól röplabdáztunk, mi voltunk ma a jobb csapat. Amikor elkezdtünk jól nyitni, ki tudtuk mozdítani az ellenfél magas játékosait a komfortzónájukból, és jól kivédekeztük a támadásaikat.

2023–24 CEV Women's Champions League
'B' csoport végeredmény

1. Savino Del Bene Scandicci 6 6 - - - 18-2 18
2. Eczacibasi Dynavit Isztambul 6 4 - - 2 14-7 12
3. Vasas Óbuda  6 1 - 1 4 6-15 4
4. Marica Plovdiv 6 - 1 - 5 3-17 2

Hirdetések