2013.02.15. | Röplabda
A Vasas Óbuda ma este a BSE-vel szemben lép pályára a Folyondár utcában, a három győztes mérkőzésig tartó párviadal tétje a bajnoki elődöntőbe jutás.

Tizenkilenc esztendős centerünk Gubicza Laura az ide szezonban vált stabil csapattaggá, így pályafutása első olyan bajnoki rájátszása előtt áll, ahol akár már főszerep is hárulhat majd rá. A múlt hétvégén azonban még Kecskeméten, a VI. korcsoportos diákolimpia döntőjében szerepelt iskolatársnőivel, nem is akármilyen sikerrel.

A Csik Ferenc Gimnáziumba járok, ahogy a Vasasból rajtam kívül még Fábián Fanny, Ludmán Réka, Czettli Emese és Varga Zsófia is. Ebben a tanévben végre mind az öten egy diákolimpiai korcsoportba tartozunk, így megszerveztük, hogy elindulhassunk, amiben a suli is támogatott minket – kezdte összefoglalóját ifjú tehetségünk. – Hőnig Laci bácsit kértük meg, hogy jöjjön el velünk Kecskemétre, és dirigáljon minket a döntőn, ahol három másik – köztük két TF-ben röplabdázó – lánnyal vált teljessé a csapatunk.


                                                                               fotó: csikferenc.hu

A nyolcas döntőben a Csikhez hasonlóan, a többi együttes is a különböző klubokban versenyszerűen röplabdázók játékosokra épült. Gubicza Lauráék veretlenül, mindössze egyetlen szettet elvesztve utasították maguk mögé riválisaikat, a döntőben az újpesti Bródy Gimnázium képviselőit múlták felül. 

Úgy voltunk vele előtte, hogy illene nyernünk, hiszen négy korosztályos válogatott van közöttünk. Szerencsére a pályán is sikerült megmutatni a tudásunkat, Laci bácsi is elégedett volt velünk – összegzett a tizenkettedikes ifjú hölgy, akire mától egy fokkal komolyabb erőpróba vár.

A BSE ősi riválisunk, de a jelen helyzet szerint mi vagyunk az egyértelmű esélyesei a párharcnak. Csapatunk összesen egyetlen vereséget elszenvedve végzett az alapszakasz élén, így a pályaelőny, és ezzel a Vasas-szurkolók biztatása is mi esélyeinket erősíti.

Egészséges önbizalommal várjuk a rájátszás kezdetét, de tudjuk azt is, hogy minden egyes meccsen nagyon oda kell tenni magunkat. Úgy érzem bármelyik magyar csapatot képesek vagyunk megverni, és én személy szerint – anélkül, hogy nagyon előreszaladnék – nagyon remélem, hogy a bajnoki döntőben összecsaphatunk majd a gödöllőiekkel – vázolta csapattársai terveit is Gubicza Laura.

Gubicza Laura
                                                                                                fotó: Doba István


Hirdetések