Jenkei Dániel, 2024.01.09. | Vívás

Nem kellett sokat várni a 2024-es év első utánpótlás vívó sikereire: a budapesti junior kard világkupán Spiesz Anna és Bíró Huba is egyéni aranyat nyert a Vasasból. A lánycsapatot sem tudták legyőzni három vasasossal, a fiúk pedig bronzérmesek lettek, akárcsak Udinében az Antal Mátéval felálló junior párbajtőrcsapat.

Ott folytatták, ahol abbahagyták. 

Egészen kiemelkedően indult a vasasos junior kardozók éve a budapesti világkupán. Lány egyéniben Spiesz Anna csillogtatta meg ismét kivételes tehetségét, Kósa Miklós tanítványa úgy verte végig a mezőnyt, hogy az elődöntőben egy 15-11-es siker volt a legszorosabb asszója.

Anna mellett a „fiatalok” is jól szerepeltek: Domonkos Emese 9., Bognár Liza 16. lett.

Talán nagyobb meglepetést okozott, hogy a fiúknál egyéniben is magyar és vasasos győzelem született. Bíró Huba eddigi legnagyobb sikerét érte el az aranyéremmel. A Riba Ferenc és Kósa Miklós által edzett tehetségünk meg is harcolt ezért, a legjobb harminckettő között például 8-2-ről fordított, utána pedig már nem lehetett megállítani. Dallos Benedek hatodik helye pedig szintén figyelemreméltó ebben a mezőnyben.


A csapatversenyek során a lányok folytatták a remeklést, Spiesz Anna mellett a kadetszinten tavaly mindent megnyerő Domonkos Emese, illetve Bende Barbara is az aranyérmes csapat tagja volt, a fiúk pedig Bíróval és Dallossal bronzéremnek örülhettek.


fotók: hunfencing


Jutott vasasos érem junior párbajtőrben is az év első versenyéről, az udinei világkupáról, hiszen az Antal Mátéval felálló fiúcsapat harmadik lett, Somfai Péter tanítványa pedig egyéniben is eljutott a 11. helyig.


Hirdetések