Jenkei Dániel, 2024.01.08. | Klub

Hétfőn este az Operaházban adták át a hagyományos Év Sportolója díjakat, az ünnepi gálán számos vasasos érintettel találkozhattunk idén is, Szilágyi Áron a kardcsapattal nyerte meg a kategóriáját, emellett pedig Nemzetközi Fair Play díjat is átvehetett.

Bál volt az Operaházban...

Nem is akármilyen, hiszen immáron 66. alkalommal osztották ki az év legjobbjainak járó elismeréseket.

Az olyan külföldi sztárvendégek, mint Fabio Cannavaro vagy Javier Sotomayor mellett gyakorlatilag a teljes magyar sportvilág képviseltette magát. És jó volt látni, hogy idén is aktív szerepet kaptak ezen belül a Vasas család tagjai.

Az már tényleg nem meglepetés, hogy Szilágyi Áron szinte minden évben a főszereplőjévé válik ezeknek az eseményeknek: ezúttal a férfi kardcsapattal megnyerték az Év Csapata kategóriát az egyéni sportágakban. 

Háromszoros olimpiai bajnokunk emellett egy különleges elismerést is átvehetett, hiszen a budapesti Grand Prix döntőjében mutatott sportszerű cselekedete miatt (visszaadott egy számára tévesen megítélt tust az ellenfelének) Nemzetközi Fair Play Díjban részesült, amit az őt erre felterjesztő Novák Katalin köztársasági elnöktől, és Kamuti Jenőtől, a Fair Play Bizottság elnökétől vehetett át. 
 

 

Jelölt volt az Év Női Fogyatékos Sportolója címre Pap Bianka is, ahogy az Év (Hagyományos) Csapatai között Lévai Márton a világbajnok magyar vízilabda-válogatott tagjaként. De örömmel láttuk az Operaházban Koch Mátét, aki az egyéni világbajnoki címével a tízes listára fért fel az Év Férfi Sportolója választáson.
 


fotó: MSÚSZ, Cseh Péter
 

Olimpiai bajnok vívónk, szakosztályi társelnökünk, Szász-Kovács Emese ezúttal díjat adott át, méghozzá a Szoboszlai Dominik vezette magyar labdarúgó válogatottnak, és ha már vívók, két fiatal vasasos tehetségünk, Komjáthy Boglárka és Kruchina Lilla is fontos szerepet kapott a díjátadásokban a színpadon, természetesen piros-kék "uniformisban".
 


Az olimpia és a paralimpia évébe lépve mi mást kívánhatnánk: legyünk hasonlóan aktívak a jövő évi gálán is!


Hirdetések