Nagy Dániel, 2024.01.08. | Birkózás

Birkózószakosztályunk tagjai már az év első hetén elkezdték az éremgyűjtést: négy medált hoztak haza a németországi Saarland Ladies Openről.

Eseménydús 2023-at zárt a Vasas birkózószakosztálya, amelynek tagjai, pontosabban a lánydelegáció az új évben is bekezdett. Négy fővel vettünk részt a németországi Heusweilerben megrendezett Saarland Ladies Openen.

A résztvevőink közül mindenki éremmel tért haza: Sillei Janka és Pók Karolina arany-, Munk Maja és Busa Réka pedig ezüstérmet szerzett. A lányokat Wöller Ákos, szakosztályunk edzője is elkísérte, aki az értékelésében elmondta, nem meglepő módon nem ez volt 2024 célversenye, ám jó kezdés a hamarosan beinduló évad előtt.

„Az idényünket tekintve ez nagyon korai verseny volt, még tavaly év végén érkezett a kiírás, hogy megrendezik az eseményt. Ilyen korán általában nem jellemző, hogy versenyen szőnyegre állunk, hiszen az általános felkészülési időszak még bőven tart, ám a lányoknak elég kevés hazai és nemzetközi megméretése van, így úgy döntöttünk, részt veszünk az openen; mégiscsak élesben jönnek ki igazán a hibák, és az ehhez hasonló alkalmak is tartogatnak tapasztalatot – mondja a szakember. – Túl erős versenyként nem jellemezném ezt, de minden lánynak jutott több meccs is: Janka négyszer hagyta el győztesen a szőnyeget, őt megszorítani sem tudták. Munk Majának szerencsére olyan ellenfele is volt, akitől korábban is kikapott, igaz, akkor simábban, most szorosan, így ő ezüstérmes lett. Karolina Majához hasonlóan három mérkőzést vívhatott, neki is jutott kemény ellenfél, kiélezett összecsapás, de mindet megoldotta, Busa Réka pedig szintén a döntőben kapott ki. Megérte elutazni, az évad jelenlegi szakaszához képest jól birkóztak a lányok.”

A szakosztályban folyó elhivatott munkát jól mutatja, hogy a két ünnep között sem álltak le az edzések.

„Karácsony előtt, 23-án még tréningeztünk, 27-én pedig már folytattuk is 30-ig, majd január második napján újra munkába álltunk. Mivel ebben az időszakban nincsen iskola, a fiatalok többet tudnak edzeni, mi pedig ezt igyekszünk kihasználni. Ilyenkor délelőtt és délután is foglalkozunk velük. Az évad igazán január végén, február elején indul be, de Karolina például ezen a hétvégén is versenyez, az UWW ranking versenyen.”
 


Hirdetések