Jenkei Dániel, 2024.01.02. | Klub

Január 8-án az Operaházban hirdetik ki a 2023-as év sportolóit: a Vasasból Pap Bianka ismét odaérhet a parasportolók között, de Szilágyi Áron is versenyben van a világbajnok férfi kardcsapattal.

A napokban a 66. Év Sportolója Gálát szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége sajtótájékoztatón jelentette be a hármasra szűkített listákat az egyes kategóriák kapcsán.

És ha már szűk listák, kezdjük azzal, hogy a tízes "döntőbe" korábban bejutott a párbajtőr világbajnok Koch Máté Az Év Férfi Sportolója kategóriában, az Év Csapatai között ott volt a top tízben az Eurokupa-győztes A-Híd VasasPlaket, az Év pillanata közönségszavazás "tízesébe" pedig Szilágyi Áron csapat vb-aranyat érő találata került be jelöltként.

Ők a legjobb három közé már nem kerültek be, de így is lesz érdekeltségünk január 8-án az Operaházban a gálán, amelyen az olasz világbajnok labdarúgó, Fabio Cannavaro is tiszteletét teszi többek között.

Az Év fogyatékos női sportolója-díjra aspirál a "címvédő" Pap Bianka, aki három aranyérmet nyert a manchesteri világbajnokságon tavaly.

Szilágyi Áron is állandó résztvevője a gáláknak, ő ezúttal a világbajnok kardcsapat tagjaként nyerheti el az "Év csapata az egyéni sportágakban" elismerést. 

 


Hirdetések