Nagy Dániel, 2023.12.28. | Műkorcsolya

A december sem telt el versenyek nélkül a műkorcsolyázóinknak, a szakosztály érmekkel a zsebében ment el a karácsonyi szünetre.

Az év utolsó heteire is maradtak fontos műkorcsolyaversenyek, elfoglaltan telt a december a vasasos fiataloknak. Karácsony előtt a szokásoknak megfelelően helyet kapott a naptárban a Mikulás Kupa, amelyen számos induló képviselte a piros-kék színeket. Korisaink szépen helytálltak, ráadásul egy érmet is ünnepelhettünk, a mini cubs kategóriában Monori Adina Judith állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A miskolci DVTK Kupa még több Vasas-medált hozott, a juniorok között Zhang Boglárka és Rác Kolos is nyerni tudott, Éltető Hanna (intermediate) és Dózsa Benedek (junior) második lett, Hagymási Alíz (mini chicks) és Monori Adina Judith (mini cubs) pedig bronzérmet érdemelt ki.

A felnőttek között is megmutattuk magunkat, méghozzá a sérülés miatti hosszú kihagyásból felépülő Zsembery Katinkának köszönhetően, aki a csehországi Turnovban a Négy Nemzet Bajnokságon lett kilencedik, magyar viszonylatban pedig harmadik, a viadal ugyanis országos bajnokságként és Eb-válogatóként is funkcionált. Az Európa-bajnokságra tartalékként nevezték Katinkát.


Zsembery Katinka a dobogó harmadik fokán (forrás: MOKSZ)

„A Mikulás Kupa mindig is nívós versenynek számított, népes, nemzetközi mezőnnyel – ez most sem volt másképp. Ennek persze örülünk, hiszen minden ilyen esemény lehetőség a fiataljainknak, hogy értékes tapasztalatokat szerezzenek. Születtek szép eredmények, egy dobogós helyezettünk is lett, de a többiek is ügyesen szerepeltek. Rác Kolos például először próbálta élesben a tripla Lutzot, ami nem is sikerült rosszul – mondja a szakosztály-igazgató, Hajek-Major Andrea. – Zsembery Katinka visszatérésének nagyon örülünk, de óvatosnak kellett lennie, még nem százszázalékos a lába, ennek megfelelően versenyzett. A DVTK Kupán már érződött a fáradtság az ünnepek előtt a fiatalokon, de maximálisan odatették magukat, aminek több érem lett a jutalma. A Team Passion karácsonyi gáláján még volt egy bemutatónk, majd pár nap pihenés jött, 27-én azonban visszaálltunk az edzésbe; már az év elején is lesz versenyünk, majd jön az utánpótlás magyar bajnokság, ami a fókuszunkban áll majd.”


Hirdetések