Nagy Dániel, 2023.12.18. | Ökölvívás

Egy ezüst- és három bronzéremmel, illetve több pontszerző helyezéssel fejezte be ökölvívó-szakosztályunk a jubileumi 100. felnőtt országos bajnokságot.

A múlt hét második felében rendezték meg a budapesti a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a jubileumi 100. Papp László felnőtt ökölvívó országos bajnokságot, amelyen a Vasas-Süllős csapata tizenkét indulóval szerepelt.

Versenyzőink remek hangulatú meccseken bizonyíthattak, közülük tízen pedig pontszerző helyen végeztek. Négyen ráadásul érmet is szereztek: harmadik lett Kertész Alexandra (52 kg), Kovács Kruzító (60 kg) és Lokár Márk (86 kg), míg a 92 kilósok között Sallai Márk a döntőbe is beverekedte magát.
 


Sallai Márk (pirosban) akcióban a 92 kilós fináléban (Forrás: MÖSZ)

A fináléban az ellenfele, az ifjúsági vb- és Eb-érmes, pár hete az U22-es Európa-bajnokságon is bronzérmet szerző Kiss Levente volt, akivel szemben remekül helytállt a bokszolónk, mindhárom menet végigment, a végén pedig Kisst látták jobbnak a pontozók.
 


Kovács Kruzító (kékben) a dobogó harmadik fokán (Forrás: MÖSZ)

„Fodor Milán jól kezdte az országos bajnokságot, az első nap szép kiütéssel mutatkozott be, de sajnos a második napra nem sikerült átmentenie ezt a formát, pontozással kapott ki egy fiatalabb versenyzőtől. Minden klasszis sportoló foghat ki rossz napot – ez ilyen volt Milán életében; megyünk tovább – kezdi az értékelését szakosztályunk edzője, Kovács Armand. –  Kovács Kruzitó tizenkilenc évesen az U22-es Európa bajnokságon egy hónappal ezelőtt 57 kilogrammban indult, élete első felnőtt magyar bajnokságán viszont súlycsoportot váltva a hatvanasok között szerepelt, és kezdésnek az első menetben döntő fölényes győzelemmel mutatkozott be. Az elődöntőben egy 25 éves felnőtt ob-győztes versenyző várt rá: Kruzító kiváló teljesítményt nyújtott, ennek ellenére megosztott pontozással a bíró az ellenfél kezét emelte fel, így bronzérmet szerzett. Szerintünk – és más szakemberek szerint is – megnyerte az összes menetet. Az elmúlt egy évben nagyon nagy fejlődésen ment keresztül, óriási potenciál van benne a nemzetközi porond tekintetében is; ő lehet a jövő embere, aki már négyszeres korosztályos országos bajnok. Sallai Márk a bajnokság előtt betegséggel küzdött, ami hátráltatta a felkészülését, de a hatalmas szívével és küzdeni tudásával már az első meccsnapon remek teljesítményt nyújtott, egyhangú pontozással diadalmaskodott. A döntőben a mezőny egyik legeredményesebb versenyzőjével kellett felvennie a harcot. Márk ugyan pontozással jogosan kikapott, de bátran, hatalmasat bokszolt, remekül helyállt egy sokkal rutinosabb ellenféllel szemben. Az elmúlt évhez képest óriásit lépett előre. Nagyon büszkék vagyunk rá, tehetséges srác! Élversenyzőinknek – kis pihenés után – folytatódik a munka, gőzerővel készülünk a január 16-án kezdődő Bocskai-emlékversenyre, az indulóink nemzetközi mezőnyben bizonyíthatnak majd.”
 


Kertész Alexandra (jobbszélen) harmadik lett a felnőtt ob-n (Forrás: MÖSZ)

 

A Vasas-Süllős pontszerzői a 100. Papp László felnőtt magyar bajnokságon:

II. hely: Sallai Márk (92 kg)
III. hely: Kertész Alexandra (52 kg), Kovács Kruzító (60 kg), Lokár Márk (86 kg)
V. hely: Lénárt Zsuzsa (57 kg), Tóth-Szabó Vilmos (63,5 kg), Feuerabend László (67 kg), Fodor Milán (67 kg) , Simon Mihály (75 kg), Brajercsik Attila (86 kg).

Borítóképünk forrása: MÖSZ 


Hirdetések