Jenkei Dániel, 2023.12.12. | Úszás

Szabó-Feltóthy Eszter középdöntőkig jutott a romániai rövidpályás Eb-n, ennél többet várt magától, de előre tekint, és biztos benne, hogy az elvégzett munka kamatozni fog még számára.

Otopeniben rendezték a rövidpályás Európa-bajnokságot, amelyen Szabó-Feltóthy Eszter révén volt érdekelt a Vasas SC.

Dr. Egressy János tanítványa a fő számában kimondva kimondatlanul döntőbe várta magát, ám a középdöntőben nem jött neki össze az egyéni csúcs, és így végül a 10. helyen zárt.

- Nem kertelek, nagyobb reményekkel utaztam ki erre az Eb-re. Előzetesen minden klappolt, nyugodtan tudtam készülni, biztatóak volt az edzések, és rengeteget gyakoroltuk a rajt-forduló-cél hármast. Talán kicsit bennem is volt, hogy ha már nagy hangsúlyt kaptak ezek a technikai elemek, és jól begyakoroltam, akkor szerettem volna nagyon jól előadni versenyen is. Utólag azt mondom, ez okozhatott görcsösséget, mert ilyen téren sokat hibáztam. Érdekes és kiszámíthatatlan egyébként a rövidpályás úszás, két éve összehoztam egy igencsak szerencsés negyedik helyet 200 háton az Eb-n, ahhoz képest most egy jóval erőseb mezőny volt, de szerintem bennem volt abszolút az egyéni csúcs, ami most is döntőt ért volna. Ott pedig tizedek, századok döntenek mindig. Az okokon még biztos fogok gondolkozni, de tragikus vagy letargikus hangulatom egyáltalán nincs, hiszen ez is csak egy állomás volt. A munka, amit beletettem, pedig nem fog attól elveszni, hogy most nem úsztam jókat. Összességében szerintem továbbra is jól állok, ha a szezonra, mint nagy egészre tekintek - értékelt Eszter.


Versenyzőnk egyébként úszott egy nagy egyéni csúcsot 200 gyorson is, 200 vegyesen pedig szintén eljutott középdöntőig, de 50 háton is indult. Ezek kapcsán úgy fogalmazott, nem elégedetlen, de még bőven lát javulnivalót.

A következő időszakra pedig így adott rövid prognózist:

- Várom már nagyon, hogy jöjjenek a nagymedencés versenyek, és javuljanak az eredményeim. Előtte még Németországban fogok a héten részt venni egy rövidpályás viadalon, utána pedig egészen január 20-ig itthon készülök, végzem a klubedzéseket, majd következik egy melegégövi edzőtábor.

 


Dr. Egressy János, Eszter edzője így értékelt:
- El voltunk keseredve kicsit, hiszen nemcsak a döntőbe jutást céloztuk meg, hanem titkon ennél merészebb álmaink is voltak, amihez egy 2:04-el kezdődő úszás kellett volna ebben az erősebb mezőnyben. Persze ilyen előfordul, hogy nem jön ki a lépés, tudomásul vesszük, hiszen ez is egy felkészülési állomás volt. Annak örülök, hogy Eszter sok számban úszott, 200 gyorson egy egyéni csúcs is összejött, ezek pedig mindig hasznos tapasztalatok. Van min dolgozni még tehát, fogunk is, gyakorlatilag megállás nélkül folytatódik a kemény munka egészen a februári világbajnokságig.

Hirdetések