Nagy Dániel, 2023.12.08. | Úszás

Remek formában úsztak a fiataljaink a szegedi rövidpályás utánpótlás országos bajnokságon, a teljesítményüket pedig az edzőink elégedetten értékelték.

November utolsó és december első napjaiban a szegedi Tiszavirág Sportuszodában ugrottak vízbe a legjobb hazai korosztályos úszók, a rövid pályás utánpótlás országos bajnokság keretén belül. A tavalyi premier után másodjára megrendezett viadalon a gyermek-, a serdülő- és az ifjúsági korosztály mezőnye mérte össze a tudását, ráadásul nem is akármilyen létszámmal: 42 klubból több mint 500 fiatal állt rajthoz, az óriási mezőnyből pedig a Vasas fiataljai sem hiányoztak.

Versenyzőink remek formában úsztak, összesen négy éret szereztek, de a dobogós helyeken túl is szállították a jobbnál jobb produkciókat.

„A két érmet szerző Juhász-Dóra Ricsi külön öröm nekem, főleg, hogy kétszáz és négyszáz vegyesen tudott felállni a dobogóra; mindkét döntőben jobb időt tudott elérni, mint amit a felnőtt magyar bajnokságon úszott – ezt azt mutatja, fejlődőképes, tud újítani, sok potenciál van számára ebben a számban. A célunk, hogy jövőre már a felnőttek között is pontszerző helyet érjen el – kezdi értékelését szakosztályunk edzője, Lőrinczi György. – Melós gyerek, aminek köszönhetően pontokat hozott kétszáz háton és kétszáz pillangón is. Ezek a számok leginkább az elvégzett munkán múlnak, ebben pedig példaértékű a teljesítménye; nagyon büszke vagyok rá. A sprinterek között is jó eredményeket hoztunk, aminek külön örülök – megmutattuk, hogy gyorsak és technikásak is tudunk lenni, széles a repertoárunk, és a négyszer kétszázas gyorsváltót sem hagynám ki az összegzésből, amelyben Egressy Jani bá’ csoportjával álltunk össze, és beverekedtük magunkat a döntőbe. Megemlíteném az ifi Sámóczi Milán nevét is, aki egy úszásnemben (mellben – a szerk.) az összes versenyszámot megnyerte a korosztályában; érdemes lesz rá figyelni, ugyanis egy ideje már velünk készül, januártól pedig hivatalosan is vasasos lesz, ráadásul könnyen lehet, hogy már angyalföldiként képviseli majd a magyar színeket a februári vb-n. Rajta kívül is lesznek még fontos igazolásaink, akik bizonyítottak a korosztályos ob-n, és már nálunk készülnek! Kiemelném Hímer Krisztofer kollégámat, akinek rengeteget köszönhetek, nélküle nem jönnének össze ezek az eredmények.”
 


Juhász-Dóra Richárd (jobbra) a 200 vegyes eredményhirdetésén (Forrás: MÚSZ)

„Vérzik a szívem picit, mert nem lehettem ott, hiszen Madeirán voltunk Mirával a nyílt vízi világkupán – veszi át a szót edzőnk, Galamb Szimonetta. – A csoportunkból a lányok hozták az érmeket, de számos döntős eredménynek és egyéni csúcsnak tapsolhattunk. Százszázalékosan elégedett vagyok a fiatalokkal, és köszönöm Kunics Rékának, hogy helyettesített, remekül együttműködtek a gyerekekkel. Nem lehet mindenki éremaspiráns, de magukhoz képest a maximumot hozták, ez a legfontosabb; jó formában zárjuk az évet.”

A Vasas versenyzőinek eredményei a rövidpályás utánpótlás úszó országos bajnokságon

Ifjúsági:
Pajor Eszter (200 m hát) – 2.
Juhász-Dóra Richárd (200 m vegyes) – 3.
Juhász-Dóra Richárd (400 m vegyes) – 3.
Varga Zsófia (1500 m gyors) – 3.
M. Kiss Jakab (200 m vegyes) – 5.
M. Kiss Jakab (400 m vegyes) – 5.
Pajor Eszter (100 m hát) – 5.
Lakatos Bence (50 m gyors) – 6.
Pajor Eszter (100 m gyors) – 6.
Juhász-Dóra Richárd (200 m hát) – 7.
Juhász-Dóra Richárd (200 m pillangó) – 7.
Lakatos Bence (50 m pillangó) – 7.
Pajor Eszter (50 m hát) – 7.
Pajor Eszter (50 m gyors) – 8.
4x200 m fiú vegyesváltó – 8.

Serdülő:
Varga Levente (1500 m gyors) – 4.
Varga Levente (400 m vegyes) – 7.
Varga Levente (800 m gyors) – 10.

Gyermek:
Zach Mathew Rodriguez (400 m gyors) – 6.
Zach Mathew Rodriguez (1500 m gyors) – 12.
Zach Mathew Rodriguez (800 m gyors) – 12.

Borítókép: Pajor Eszter (balra) második lett 200 háton (Forrás: MÚSZ) 


Hirdetések