Nagy Dániel, 2023.12.08. | Birkózás

Fiatal birkózóink külföldi helyszíneken bizonyítottak az elmúlt hetekben; Németországban és Lengyelországban halmozták az érmeket.

Klubunk birkózószakosztályának fiatal versenyzői is elérkeztek az év utolsó eseményeihez – sportolóink külföldi túrákon vettek részt november végén és december első hetében.

A csapat egy része Németország felé vette az irányt: hárman a Bodensee Kupán, tízen a Sparkasse Kupán mérették meg magukat, sikerrel: az előbbin Kopasz Vendel és Szpisjak Bence is harmadik lett, míg az utóbbin Bogyó Benedek, Tóth Kevin, Szikszai Levente és Shumeiko Kyryl is aranyérmet szerzett, Fehér Lőrincet pedig a döntőben állították meg.

A Pók Karolina, Sillei Janka, Munk Maja trió a lengyelországi Heros Lady Openen bizonyított: Pók és Sillei első, Munk második lett.
 


A Vasas lengyelországi küldöttsége

„Több külföldi úticélunk is volt az elmúlt hétvégéken. A lányokkal a lengyelországi túra remekül sikerült, Karolina és janka is nyerni tudott, és az ezüstérmes Maja is jól birkózott, ráadásul úgy, hogy súlycsoportot váltott – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Gergő. – A Bodensee Kupa picit fájó pont, arra jóval nagyobb csapattal utaztunk volna ki, ám betegségek, sérülések, iskolai elfoglaltságok miatt a küldöttségünk végül jóval kisebb lett. A kisebbekkel a Sparkassét jutalomversenynek nevezném; bár oda is többen terveztünk utazni, végül tíz birkózónk szőnyegre állhatott. Nagy élmény volt ez nekik, hiszen ekkora túrán még nem jártak. Sok tapasztalattal szolgált nekik, rengeteget kell még tanulniuk, de szerencsére már élesben is látom, hogy megvalósítják az edzéseken tanultakat. Várjuk az év végét, karácsonyi évzárónk is lesz az idősebb korosztályokkal, a kicsikkel is pizzázunk és süteményezünk egyet. Visszatekintve, vegyesek az érzéseim az eszetndővel kapcsolatban; 2023 első fele remekül sikerült, a második már visszafogottabb volt, számos sérülés és betegség szólt közbe a legfontosabb pillanatokban, ám így is számos magyar bajnokot ünnepelhettünk. Van hova előrelépni a következő időszakban is!”


Hirdetések