Nagy Dániel, 2023.11.30. | Judo

Közeledünk 2023 végéhez, az viszont már kijelenthető: az országos bajnokságok tekintetében az eddigi legsikeresebb évét zárja majd a cselgáncsszakosztályunk; ehhez az utóbbi hetek eredményei is hozzájárultak.

Nem unatkoztak klubunk cselgáncsozói az elmúlt hetekben, szinte egybe értek a különböző versenyek: a teljesség igénye nélkül gyűjtögettük az érmeket a Budapest Bajnokságon, az ORV-n, a felnőtt 2. osztályú országos bajnokságon, a MEFOB-on és a korosztályos ob-kon is.

Utóbbiakat tekintve több kategóriában is összemérték a tudásukat a fiatalok, a 90 kilós Kiss Levente (junior B), a 73 kilós Kiss Szabolcs (ifjúsági B) és a 45 kilós Tóth Zakariás (serdülő) is aranyérmet ünnepelhetett.

Bár az évben lesznek még megméretések, egy dolog már biztos: az országos bajnokságok szempontjából ennyire sikeres esztendeje még nem volt a cselgáncsszakosztályunknak.

„A korosztályos eseményeket tekintve rekordszámú magyar bajnokot ünnepelhettünk eddig idén. Jelenleg – ha jól összegzek – hat aranynál járunk, melyekre egyaránt rendkívül büszkék vagyunk. Érdemes külön megemlíteni ilyen szempontból a legidősebbeket, vagyis az ifjúságiak és a juniorok között diadalmaskodó Kiss Szabolcsot és Kiss Leventét, de a fiatalabbak is kitettek magukért – értékeli a vasasos eredményeket Bere Tamás, szakosztályunk vezetője. – Levi magabiztos, összeszedett dzsúdóval, és persze kemény felkészüléssel húzta be a junior B-t; ez neki is óriási sikerélmény, az egész éves munkájának a megkoronázása, emellett az edzőknek és a stábnak hatalmas boldogság, remek visszajelzés. Az, ahogyan versenyzett, kiváló alap a jövő évi megméretések előtt; bízunk benne, hogy azok is szép eredményeket tartogatnak, akkor  már másodéves juniorként száll majd harcba. Az eredményeknek viszont van egyéb hozadéka is; a bajnokaink pozitív mintát mutatnak a fiataloknak, igazolják, hogy az elhivatott munka meghozza a gyümölcsét, emellett a Vasassal és a Budai Judo Akadémiával kapcsolatban bizonyítja, hogy tudjuk a siker receptjét. A szülőknek is köszönjük a segítséget és az együttműködést, ami nélkülözhetetlen a győzelmek megszerzéséhez.”
 


A fiataljaink a szlovéniai Koroska Openen is felléptek 

A szakember elmondása szerint jelenleg már az alapozó időszak zajlik 2024-re.

„Kemény felkészülést vezénylünk a versenyzőknek, január végén már hazai válogató következik, tavasztól pedig sorban érkeznek a nemzetközi fellépések. Bízunk benne, hogy a folytatásban is szép eredményeket érünk majd el. A Vasasban azonban a diákévek nem feltétlenül arról szólnak, hogy mindenki magyar bajnok lesz; sokkal nagyobb hangsúly van a fejlődésen, hogy élvezze a sportolást, hogy részese legyen a családias közegnek!”


Hirdetések