Nagy Dániel, 2023.11.18. | Jégkorong

Az őszi szezon utolsó hetei kiemelten fontosak lesznek a korosztályos jégkorongcsapatainknak; az eddigi eredményekről és a célokról a vezetőedzőkkel beszélgettünk.

Nem volt zökkenőmentes a korosztályos jégkorongcsapataink nyári felkészülése, ami az évadkezdésre is hatással volt. A betegség- és sérüléshullámok által nehezített időszak után azonban az utóbbi hetekben valamelyest javult a helyzet, a jégre lépő fiatalok pedig maximális erőbedobással küzdöttek a bajnokikon.

Az U16-osok vereséggel kezdtek október elsején a kvalifikációban, ám a maradék öt meccsüket mind megnyerték, így elérték az első célt, hogy az alapszakaszt az A1-esek között kezdjék meg. A második szakasz viszont két vereséggel indult – így érthető módon – Sommer Tamás vezetőedző sem volt teljesen elégedett a látottakkal.

„Tudtuk, hogy egy csapat jut fel a kvalifikációból az A1-es alapszakaszba, így az is nyilvánvaló volt, hogy akár egy vereséggel is lecsúszhatunk a bejutásról. Talán az emiatt érzett nyomás miatt, de rögtön kikaptunk az UTE-tól, így nem volt más választás, mindent nyernünk kellett a folytatásban, miközben bíztunk a többi meccs számunkra kedvező alakulásában – mondja Sommer. – Ennek megfelelően megtettük, ami tőlünk telt, az újpestiek pedig veszítettek pontokat; végül a győriekkel végeztünk azonos pontszámmal az első kettőben, az egymás elleni eredmény viszont nekünk kedvezett. Az utolsó, DEAC elleni találkozónk izgalmasan alakult, a vége előtt tíz perccel még a debreceniek vezettek, ám higgadtak tudtunk maradni a hajrában, így fordítottunk, és bejutottunk az A1-be. Sokat fejlődtek a fiatalok, talán fejben léptek előre a legnagyobbat. Az alapszakasz elejébe picit bealudtunk, de azon dolgozunk, hogy újra felpörögjünk a megfelelő szintre. Elkényelmesedtünk, ami nem megengedhető a folytatásban, a munkán van a fő hangsúly!”

Az U16-osaink két hét szünet után vasárnap lépnek újra pályára a magyar bajnokságban.

Az eggyel idősebbek, vagyis az U18-asok az osztrák-magyar ligában szerepelnek, amelyből a magyarok ellen vívott összecsapások a hazai bajnokságba számítanak be.

„Október még vegyes hónap volt, a végén tértek vissza a hiányzóink. Ezzel együtt pozitívum, hogy majdnem minden hétvégén szereztünk pontot vagy győzelmet. Tizenötödike óta nem volt magyar meccsünk, külföldi együttesekkel viszont találkoztunk. Azon dolgozunk, hogy a csapat újra formába lendüljön, válogatott szünet is volt nemrég, ami több fiatalunkat érintett. Ma kezdődik az alapszakasz második köre, Miskolcon lépünk majd fel, majd a St. Pöltennel is összecsapunk – fontos bajnokik várnak ránk” – foglalja össze gondolatait Jánosi Csaba, az U18-asok vezetőedzője.
 


 

A legidősebb utánpótláscsapatunk, vagyis az U21-es a kvalifikációs csoportja negyedik helyén végzett, így az A2-es alapszakaszban várja a november végi kezdést.

„Nemrég érkezett a keretünkhöz két-három játékos, akinek a beépítése már zajlik; velük stabilabbak lettünk – kezdi Nagy László, a korosztályos csapat vezetője. – A kvalifikáció során mutatott játékunkkal javarészt nem volt gond, persze hibák előfordultak; nüanszokon múltak az eredmények, a mezőny rendkívül kiegyenlített volt, számos keresztbe veréssel. Az alsóházból az első két helyezett juthat majd be a rájátszásba, ez a célunk, hogy bekerüljünk a legjobbak közé. Az osztrákokkal közös bajnokság is megkezdődött; meccsről meccsre haladunk, holnap a Steiermark ellen lépünk jégre idegenben.”

A csapatok eredményei ITT érhetők el.


Hirdetések