Jenkei Dániel, 2023.11.16. | Vízilabda

Micsoda hullmávasút az Eurokupa magyar derbijén! Hiába vezettünk 4-1-re az első negyed után, a harmadikban már a Honvéd ment néggyel, innen sikerült az utolsó másodpercekben döntetlenre menteni, hogy aztán a Honvéd nyerje az ötméteres-párbajt. A megszerzett egy pont azonban így is értékes a továbbjutás szempontjából számunkra.

Eurokupa B-csoport, 4. forduló
A-Híd VasasPlaket-Honvéd 16:19 (4-1, 1-5, 3-6, 7-3 - 1:4)
- büntetőkkel

Gólszerzőink.: Burián G. (6), Rasovics Sz. (4), Batizi B. (3), Dedovics N. (2), Zerinváry L. 


Őrület a köbön, de tényleg...

A semleges nézők számára minden bizonnyal fantasztikus szórakozás volt az Eurokupa b-csoportjának magyar meccse, amelyen a Honvédot fogadtuk. Az első negyedben még mi is kifejezetten  jól szórakoztunk, hiszen kényelmes tempóban is sikerült 4-1-re elhúznunk.

Utána viszont a Honvédból kitört az elmúlt hetek gyengébb szereplése, egy nagy feltámadás formájában, óriásit váltottak, az pedig már a mi kritikánk, hogy ezt nem sikerült lekövetni.

Olyannyira nem, hogy a rengeteg fórból és büntetőből kapott gól után a harmadik negyedben már négygólos hátrányban találtuk magunkat... És bizony legyünk őszinték, ekkor nem igazán látszott a kiút számunkra a játék képe alapján...


A zárónegyedben azonban hatalmasat mentek a fiúk, a klasszis formában játszó Burián vezérletével, na meg például Batizi extra villanásaival sikerült 15-15-re menteni a meccset. Mindezt egy utolsó másodperces fórgóllal, amely után a lelátó Vasas-része robbant... Ahogy dühében Szivós Márton is, és a vendégek vezetőedzője egyenesen csalást kiáltott... Piros lap lett a vége számára.

Számunkra pedig egy pont, hiszen bármilyen meglepő, a csoportkörben is ötméteres-párbaj jön döntetlen után, amelyet a Honvéd behúzott, így ők két ponttal gazdagodnak.

Mondhatjuk, hogy ez bizonyos szempontból mindenkinek jó, mert mi nagyon közel vagyunk a továbbjutáshoz, ellenfelünknek pedig szintén maradt így esélye erre.

Az igazi pikantériát viszont az adja, hogy a két csapat szombat délután újra összecsap, ezúttal a bajnokságban, ahol már nem lehet pardon a mi szempontunkból...  Köszönjük a mai hangulatot, találkozzunk ismét a Komjádiban!

 

Az Eurokupa "B" csoport állása négy kör után:
1. A-Híd VasasPlaket 10 pont
2. Savona 9 pont
3. Honvéd 5 pont
4. Apollon Szmirnisz 0 pont

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések