Nagy Dániel, 2023.11.16. | Röplabda

A javarészt 16-18 éves játékosok alkotta röplabdacsapatunk villámrajtot vett a felnőtt NB I-ben: az első hónapban mind az öt bajnokiját megnyerte, így vezeti a tabellát.

„Továbbra is a fejlődésen van a legnagyobb hangsúly, azt szeretnénk, ha minél többen jutnának el a fiatalok közül az első csapat keretébe, és fontos szereplők legyenek. Ehhez pedig az NB I-es lépcsőfok elengedhetetlen. Másodlagos, hogy az előző évad hogy sikerült, hiszen minden együttes átalakult; szeretnénk jól játszani, minden meccsen pariban lenni, és amit lehet megnyerni” – nyilatkozta egy hónappal ezelőtt a honlapunknak Kőnig Gábor, klubunk röplabdaszakosztályának szakmai igazgatója a javarészt 16-18 éves fiatalokból álló csapata NB I-es évadkezdése kapcsán; a fiatalokkal az előző idényben bravúros bronzérmet szereztek a felnőttmásodosztályban.

A szinte napra pontosan egy hónapja megkezdődött bajnokságban pedig eddig tényleg mindent megnyertek, amit csak lehetett: öt fordulóból öt vasasos sikerrel végződött, sorrendben az MTK-t, az UTE-t, a Gödöllőt, a Szegedi RSE-t és a BDSE-t is legyőzték a röpiseink, akik hibátlanul, pontelőnnyel vezetik az NB I tabelláját.
 


 

„Az eredményeket tekintve nyilván elégedettek vagyunk, az eddigi összes NB I-es meccsünket megnyertük, míg a Magyar Kupában Extraligás ellenféltől, a DVTK-tól kaptunk ki döntő szettben – összegez Kőnig. – A játék szempontjából viszont árnyaltabb a kép, sokat hibázunk, főleg a ki nem kényszerítettek bosszantanak; ezt a számot le kell redukálni. A koncentrációnk gyakran hullámzik, de ez még megbocsájtható, iskola mellett nincs könnyű dolga a lányoknak. Mindig van hova javulni, ezt a fiatalok is tudják – előbb vagy utóbb ez sikerül majd. Hosszú az évad, van időnk erre. A legfontosabb továbbra is a bennmaradás kiharcolása, szerencsére jó úton járunk efelé. A következő egy hónap komoly erőpróba lesz, a BVSC-vel, a TFSE-vel, a Békéscsabával, a Veszprémmel és a Kispesttel találkozunk még idén, közülük többen is a feljutásra pályáznak. Még jobban kell majd összepontosítanunk, hogy folytassuk ezt az eredményes kezdést.”


Hirdetések