Jenkei Dániel, 2023.11.15. | Röplabda

Elképesztő erősségű kerettel érkezett az olasz Scandicci Érdre, és bár arra, hogy szettet vegyen el tőlük a Vasas Óbuda, nemigen nyílt reális esély, viszont végig remekül tartották magukat a lányok.

BAJNOKOK LIGÁJA, B CSOPORT, 2. FORDULÓ
VASAS ÓBUDA-SAVINO DEL BENE SCANDICCI 0:3 (-18, -18, -22)

Érd Aréna, 1000 néző. Vezette: Boulanger (belga), Goncalves (portugál)

Vasas: Gülübay 4, Török 6, Gyimes-Capet 3, Sillah 17, Fricova 8, Abdulazimova 6. Csere: Juhár (liberó), Papp O. 2, Erőss, Tóth S. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Scandicci: Ognjenovic 3, Herbots 2, Da Silva 9, Antropova 28, Villani 6, Washington 10. Csere: Parocchiale (liberó), Csu 4. Vezetőedző: Massimo Barbolini


Jól mutatja az olasz csapat erejét, hogy amikor a mieink a második szett elején öt-hat pontos előnyre tettek szert, Barbolini-mester kínai olimpiai bajnokot küldött be a padról, akinek a vezérletével aztán gyorsan vissza is jött ellenfelünk.

Ha pedig a mi szemszögünkből nézzük, már önmagában nagy fegyvertény, hogy egy világelitbe tartozó csapat ellen ilyen részsikert tudtunk produkálni.

Ráadásul összességében sem adtuk könnyen a bőrünket, nem voltak tízpontos különbségek a játszmákban, a mieink Bannister nélkül is mindent megtettek, és minden dicséretet meg is érdemelnek a sok tanulsággal járó újabb BL-csata kapcsán.

Jöhet a Plovidv majd a sorozatban, ahol már nem csak a részsikerek és a tisztes helytállás lesz a cél.


Hirdetések