Nagy Dániel, 2023.11.15. | Jégkorong

Egy hónapja kezdte meg a szereplését a felnőttmásodosztályban a jégkorongcsapatunk; nem kellett sokat várni az első pontokra.

Október első felében kezdődött meg a felnőttmásodosztály, vagyis az Andersen Liga, amelyben klubunk is indított jégkorongcsapatot.

A Győr és az Óbuda elleni vereséggel kezdett az együttesünk, a harmadik mérkőzésén viszont megszerezte története első Andersen Ligás pontjait (a bajnokságot másodjára rendezik meg, a 2022/2023-as kiírásban nem szerepelt a Vasas). Szegeden hosszabbítás után nyertünk, és – bár a novembert a MAC Ikonok elleni vereséggel kezdtük – a múlt hét végén a Dél-Budai Hockey Club ellen mindhárom pontot megszerezte a Hoffmann Attila vezetőedző által irányított gárda.

„Az évad elején még voltak apróbb hiányosságaink, főleg technikai részről, de aztán felvettük a ritmust. A mérkőzések egyúttal edzésnek is számítanak, azokon kívül keveset tudunk tréningezni, így az élesedésünknek kell idő. Az alapszakasz második felére érjük majd el a megfelelő magabiztossági szintet majd – mondja a szakember. – A folyamat elején járunk még, de azt már elmondhatjuk, hogy szereztünk öt pontot – a kezdésnél nem erre számítottam, kellemes csalódás. Bizakodó vagyok a folytatással kapcsolatban.”

Az együttes az eredeti tervek szerint javarészt a juniorból kiöregedő, de az Erste Ligába nem kerülő hokisainkból áll össze, ám az U21-es és az U18-as korosztályunkból is lehetőséget kapnak a bizonyításra a fiatalok.

„A keretünk összeállítása, szerkezete mostanra már kialakult. Javarészt olyan játékosok alkotják a társaságot, akik az utóbbi években tőlünk vonultak vissza, vagy eligazoltak máshová; a visszatérők sem idősek, 22-23 éves fiatalokról beszélünk, mellettük viszont az U21-es és az U18-as korosztályos együtteseinkből is többen feljátszanak. Ami külön öröm, hogy a szép számmal látogatnak ki szurkolók a meccseinkre, az utánpótlásunk irányából is sokan érdeklődnek a bajnokik iránt!”

Borítóképünk forrása: Goodwill Pharma Szeged/Albert Péter


Hirdetések