Jenkei Dániel, 2023.11.11. | Röplabda

A MÁV Előre elleni - rangadóvá avanzsált - találkozón 3:1-re győztek Török Katáék, akik a kimerítő isztambuli túra ellenére is jól játszottak.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 5. FORDULÓ
MÁV Előre FOXCONN - Vasas Óbuda 1:3 (-23, -18, 12, -16)
Székesfehérvár, VOK Csarnok.

200 néző. Vezette: Sík, Halász E.

MÁV Előre: Dvoracek 21, Pallag 13, Vacsi 4, Michalewicz 5, Matos 13, Andersson 6. Csere: Kovács E., Markovic, Tóth J. (liberók), Király-Tálas, Vezsenyi, Orosz.
Vezetőedző: Lukasz Przybylak

Vasas: Gülübay 6, Török 7, Gyimes-Capet 7, Bannister 17, Fricova 5, Abdulazimova 13. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Sillah 10, Jámbor, Tóth S., Erőss.
Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Erősen szokni kell még, hogy a MÁV Előre az egyik komoly riválisunk az Extraligában, de egyrészt olyan korábbi vasasos kiválóságok, mint Király-Tálas Zsuzsanna, vagy éppen Vacsi Evelin alkotják a fehérvári csapat keretét, jó néhány magyar és külföldi válogatottal kiegészülve, másrészt idáig veretlenek voltak a bajnokságban, így aztán nagyon nehéz csatára lehetett számítani szombat este.

A mieink viszont a harmadik szett tejes rövidzárlatát leszámítva kiválóan megoldották a feladatot, és 3:1-re nyerték a két BL-találkozó közé beékelődő bajnokit.

Giannis Athanasopoulos így vélekedett a meccsről a Vasas Óbuda honlapján:
- Nehéz ebben a csarnokban játszani, ráadásul szerdán kemény BL-meccset vívtunk, majd utaztunk, éppen ezért nem számítottam könnyű meccsre. A pozitív nyitásfogadásokból való támadásunk ma egészen kiemelkedő volt, de voltak olyan játékelemek is, amik nem tetszettek. Sokszor mondtam már, új csapatunk van, amelynek időre és meccsekre van szüksége ahhoz, hogy a legjobbját tudja nyújtani, de nagyon örülök az újabb győzelemnek és a három pontnak.

 


Hirdetések