Jenkei Dániel, 2023.11.10. | Vízilabda

A harmadik negyedben még visszajött az A-Híd VasasPlaket az Európai Szuperkupa-döntőben, utána viszont a Recco olyat mutatott, amire más csapat nem nagyon képes a világon, és végül nyolc góllal nyerték a találkozót.

Európai Szuperkupa Döntő
Pro Recco-A-Híd VasasPlaket 18-10 (3-1, 4-1, 3-5, 8-3)


Gólszerzőink: Bátori B. (3), Randjelovics Sz. (3), Burián G. (2), Rasovics Sz., Sélley-Rauscher D.


Nagy showwal kezdődött a Szuperkupa-döntő Chiavariban, megadták a módját a szervezők, függetlenül attól, hogy ez az uszoda azért nem feltétlenül tűnt megfelelő méretűnek egy ilyen szintű találkozó lebonyolítására.

Azt pedig az első pillanattól láttuk, hogy a Recco nagyon komolyan veszi, hogy hazai környezetben az övék legyen végül a trófea.

Rögtön az elejét megnyomták a kékek, a mieink Bátori révén tartották a lépést többé-kevésbé, de a nagyszünetben már így is 7-2 állt a táblán. Talán mondhatjuk, hogy a játék képe ennél szorosabb volt kicsit, de a kulcsmomentumokból az olaszok jöttek ki jobban.

A harmadik periódusra viszont büszkék lehetünk, sikerült feljönni három gólra, a negyedet pedig kettővel megnyertük. Higgadt és szép fórokból zárkóztunk, de akciógólt is lőttünk, Lévai és a védelem pedig hatékonyan dolgozott a túloldalon.
 



Más kérdés, hogy mindez a Reccót igencsak felpaprikázta, és a negyedik negyedben olyat mutattak, amit (talán) csak ők tudnak a világon. Zalánki és Canella hat-hat gólig jutottak, és bizony nyolc perc alatt nyolcat rámoltak be, ami kicsit csúfította számunkra az összképet. A vége 18-10, nem férhetett kérdés ahhoz, hogy ki ünnepelhet.

Nehéz értékelni egy ilyen meccset, hiszen a Recco tényleg külön kategóriát képvisel, de Sélley-Rauscher Domonkos szavaival élve, a vereség ellenére élményként kell tekinteni arra, hogy újra ilyen porondon szerepelt csapatunk.

Ezzel feltöltekezve pedig jöhet két nagyon fontos hazai meccs a Honvéd ellen a következő héten, csütörtökön az Eurokupában, majd szombaton a bajnokságban.


 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések