Nagy Dániel, 2023.11.10. | Birkózás

A KIMBA-n megrendezett NB I-es birkózó-csapatbajnokságon tartalékos, fiatal összeállításban részt vevő Vasas a hatodik helyet szerezte meg.

A vége felé közeledik a birkózók 2023-as versenyévada, november 8-án pedig az utolsó hazai kiemelt felnőttmegméretést rendezték meg a KIMBA-n: az NB I-es csapatbajnokságot. A nyolc legjobb egyesület alkotta mezőnyből a Vasas sem hiányzott; szakosztályunk az időpont és a sérülések miatt tartalékos, egyben nagyon fiatal összeállításban vett részt a viadalon.

Ennek megfelelően nem is tartoztunk az esélyesek közé, végül a hatodik helyet csíptük meg, amely után szakosztály-igazgatónkat, Ubránkovics Csabát kértük fel egy rövid értékelőre.
 


 

„A Doroggal kezdtünk, majd következett a Honvéd és a Csepel elleni összecsapás. A fél csapat sérülés vagy iskolai, munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a csb-n, így erősen tartalékos összeállításban birkóztunk, alapemberek hiányoztak – mondta Ubránkovics. – Aki ott volt, kibirkózta magából a maximumot. Előzetesen az ötödik-hatodik hely környékét tartottuk reális célnak, ezt úgy sikerült megugrani, hogy nehezebb csoportba kerültünk. Mindent megtettünk, ez az eredmény jött ki belőle. A csapat nagyrésze 16-17 éves fiatalokból állt, akiknek rengeteg tapasztalatot adott a felnőttek elleni küzdelem. A jövő héten következik az évad utolsó versenye, az U15-ös csapatbajnokság, amin szintén ott leszünk!”

Eredményeink az NB I-es csapatbajnokságon:

Vasas–BHSE 1–11
Vasas–Csepel TC 3–9
Vasas–Dorog 6–6

Hirdetések