Nagy Dániel, 2023.11.09. | Műkorcsolya

Klubunk műkorcsolya-szakosztálya negyedjére rendezte meg a Vasas Kupát, amelyen ismét szép számmal mutatták meg magukat a hazai utánpótlás képviselői, egészen a legkisebbektől.

„Visszaállt a rend”, a harmadik Vasas Kupa idén márciusi időpontja után a negyediket – az első kettőhöz hasonlóan – ismét novemberben rendezte meg klubunk műkorcsolya-szakosztálya. A 2020-ban hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseményen az elmúlt években is szép számmal vettek részt a szakág hazai utánpótlásának képviselői, ez pedig a múlt hét végi versenyen sem volt másképp. A jó hangulat és a mutatós programok garantáltak voltak, a szokásoknak megfelelően pedig ismét több érmet is „itthon tartottak” a fiataljaink, akik a Vasas Jégcentrumban mutathatták meg a tudásukat.
 


A vasasos fiatalok közül dobogóra állt Hagymási Alíz (mini chicks, 1. hely), Zhang Boglárka (junior, 1. hely), Éltető Hanna (intermediate, 2. hely) és Kovács Lilla (intermediate, 3. hely), míg Dózsa Benedek egyetlen junior fiúindulóként szerepelt. Az érmes műkorcsolyázóink mellett a többiek is ügyesek voltak, voltak, akik kevéssel maradtak le a top 3-ról; a teljes eredménylista ITT érhető el.
 


 

„Megint szuperül sikerült az esemény, szerencsére a többi klubtól is pozitív visszajelzést kaptunk, dicsérték a profi rendezést – ezzel kapcsolatban kiemelném a fiataljaink szüleit, akik önkéntes alapon rengeteget segítettek a szervezésben, regisztrációban. A hangulatra most sem volt panasz, a gyerekek élvezték a versenyzést, a szülők is jó kedvűek voltak – mondja a szakosztály-igazgató, Hajek-Major Andrea. – A vasasos indulók teljesítményével kapcsolatban picit vegyesek az érzéseim, de számos szép eredménynek örülhettünk. Zhang Bogi szépen lépked előre, aranyérmet szerzett a juniorok között; az intermediate kategóriában is jó eredményeket értünk el, de a legkisebbek közül Hagymási Alíz is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Egy héttel a Vasas Kupa előtt a szlovákiai Trnavában léptek jégre a fiataljaink, ahol szintén többen az élmezőnyben zártak a nemzetközi mezőnyben: Monori Adina hajszállal maradt le a dobogóról a kategóriájában, Hiezl Emma hetedik, Zhang Bogi kilencedik lett, de mellettük is több jó eredmény született. Hamarosan Szlovénia felé vesszük az irányt, a következő megméretésünk Celjében lesz.”


Hirdetések