Jenkei András, 2023.11.01. | Vívás

A nyolcvannyolc esztendős korában elhunyt, páratlanul sikeres kardvívó szakember, 15 esztendőn keresztül volt a Vasas edzője.

Batizi Sándor Kárpátalján született, ígéretes labdarúgókapusnak induló pályafutást cserélt a vívásra, és a pástok világában meg is találta helyét.
Szülőhazájában végzett sikeres és eredményes  szakmai munkát követően, 1974-ben települt át Magyarországra, és lett a Vasas mestere. 

Megkerülhetetlen személyisége és szaktudása, komoly nyomokat hagyott maga után pasaréti működése során. Hosszú évekig a magyar kardvívó válogat­ott­ fegyvernemi­ felelőse is volt, keze munkájától a Vasas olyan klasszisai váltak még jobbá, eredményesebbé, mint az olimpiai ezüstérmes Marót Péter, a világbajnok Gerevich Pál, vagy a szöuli olimpián csapatban aranyérmes Bujdosó Imre.

Az 1988-as szöuli olimpiát követően Németországban vállalt munkát és tette le a Szabó Vilmos nevével fémjelzett dormageni kardműhely alapjait. Ottani munkáját befejezve visszatért Magyarországra, és élete záró évtizedeiben Gödöllőn dolgozott a vívóutánpótlásért.

Nyugodjék békében!


Hirdetések