Nagy Dániel, 2023.10.27. | Birkózás

Klubunkból egy fiatal utazott el az albániai U23-as birkózó-világbajnokságra; Pók Karolina a negyeddöntőben esett ki, nem folytathatta a vigaszágon.

Ezen a héten hétfőtől vasárnapig Tirana városában küzdenek egymással az U23-as birkózó-világbajnokság résztvevői. A magyar csapatban egy vasasos fiatannak szurkolhattunk: a korosztályban idén Eb-bronzérmet szerző Pók Karolina (65 kg) csütörtökön lépett szőnyegre, az első akadályt pedig sikerrel vette.

A nyolcaddöntőben a francia lányt tussal verte, a negyeddöntőben viszont nem bírt a lett ellenfelével, aki 3–1 arányban múlta őt felül. Mivel azonban a kiejtője nem jutott be a döntőbe, így a vigaszágon sem folytathatta Karolina, akinek tehát két meccs jutott az albániai korosztályos vb-n.

„Úgy is mondhatom, az első mérkőzését kötelező volt hoznia, ezt meg is tette, ráadásul tussal. A második összecsapásán viszont taktikai hiba után kikapott a lett birkózótól. Mind a két ellenfele világversenyérmes, ahogyan ő maga is, de ez nem csoda, a vb-n mindig sűrű a mezőny – értékel klubunk edzője, Wöller Gergő. – Örülünk a nyert meccsnek és a megszerzett tapasztalatnak is, de ennél talán még több volt benne, ami picit fájó; lett volna lehetőség az éremre is. Szintén pozitívum, hogy tavaly a lett ellenfelétől simábban kapott ki, jóval szorosabb volt az idei találkozójuk. Viszont még mindig juniorkorú, lesz még lehetősége ebben a korosztályban is gyűjteni az érmeket!”


Hirdetések