Nagy Dániel, 2023.10.24. | Műkorcsolya

Az elmúlt hetekben a műkorcsolyázók 2023/2024-es évada is elkezdődött, a szakosztályunk fiataljai pedig több fontos versenyen is megmutathatták már a tudásukat.

A jól megérdemelt nyári pihenőt követően maximális erőbedobással kezdték meg a felkészülést az új évadra klubunk műkorcsolya-szakosztályának fiatal versenyzői. Nem kellett sokat várni az első megméretésre, a tesztversennyel elkezdődött az idény, a múlt hét végén pedig a Jégördög Kupán és a Budapest Trophyn is jégre léptek a Vasas indulói: előbbin kilenc érmet, közte négy aranyat zsebelt be az utánpótlásunk, utóbbin pedig – hazai pályán, a Vasas Jégcentrumban – a nemzetközi juniormezőnyben tapsolhattunk Dózsa Benedeknek, és Zhang Boglárkának.


Hajek-Major Andrea és Zhang Boglárka 

„Nyáron a szokásoknak megfelelően jutott idő a pihenésre is a korcsolyázóinknak, júniusban szüneten voltak, júliusban pedig már meg is kezdődtek az edzések, mindenki jégre állt – kezdi a műkorcsolya-szakosztályunk igazgatója, Hajek-Major Andrea. – Augusztusban már az évad első versenye is elérkezett, a junioroknak és a senioroknak tesztversenyt rendeztek. Zsembery Katinka sajnos nem tudott elindulni, mert a kezdés előtt kevéssel bokasérülést szenvedett; neki még azóta is tart a felépülése. Zhang Boglárka viszont részt vett az eseményen, aki nem sokkal korábban érkezett az egyesületünkhöz; ő hivatalosan még nem vasasos versenyző, ám a nyár közepe óta velünk készül. A Budapest Trophyn is láthatták őt a nézők, szerencsére mindkét eseményen ügyesen teljesített. Dózsa Benedek is korcsolyát húzott a Vasas Jégcentrumban megrendezett eseményen, és ő sem lógott ki a nemzetközi mezőnyből – szépen fokozatosan fejlődik. Ezzel egyidőben a Jégördögön is szerepeltünk a kisebbekkel, szinte minden kategóriában ott voltunk a legjobbak között.”


Dózsa Benedek 

A fiatalokra számos komoly feladat vár az évad során, köztük pedig november elején érkezik a háziversenyünk.

„November negyedikén kezdődik a Vasas Kupa, amire szerencsére sokan jelentkeztek, előtte pedig még egy külföldi út is belefér. A Mikulás Kupa is fontos állomás, de megyünk például Celjébe és Belgrádba is, de alista közel sem teljes; nem fogunk unatkozni!”

(A képek forrása: MOKSZ)


Hirdetések