Jenkei Dániel, 2023.10.24. | Vívás

Rabb Krisztián Isztambulban nyert újabb szatelit-versenyt, férfi párbajtőrözőink MK-sikert arattak csapatban, de az utánpótlás versenyzőink is öregbítették a Vasas-vívás hazai és nemzetközi hírnevét a közelmúltban.

Rabb Krisztián továbbra is remek formában van az előszezonban, Somlai Béla tanítványa a szófiai szatelit után Isztambulban is a dobogó legfelső fokára állhatott, ráadásul most majdnem duplára növekedett létszámú mezőnyben.

Kiki a fináléban az amerikai Heatchockot győzte le, igencsak magabiztosan, 15-8-ra.


 

Időközben pedig a párbajtőrözők is megkezdték a szezont, méghozzá Szolnokon, az első válogatóval és egyben Magyar Kupa fordulóval. A férfimezőnyben egyéniben Koch Máté második lett, Nagy Dávid harmadik, Bányai Zsombor hatodik, Fenyvesi Csaba pedig nyolcadik.

Ezek után nem meglepő, hogy a csapatversenyt sikerült megnyerni a Honvéd előtt ezzel a négyessel, de hát szokjunk ehhez hozzá, mégiscsak felnőtt egyéni világbajnok és csapat Európa-bajnokok fémjelzik klubunkat ilyen téren…


fotók: hunfencing

 

A női mezőnyben Fekete Bosziljka nyolcadik lett egyéniben a vasárnapi válogatón.

Volt válogató junior kardban is, az UTE-csarnokban pedig nem lehetett ok Vasas-panaszra, hiszen a fiúknál Bíró Huba nyert, Vigh Benedek második lett, a lányoknál pedig Spiesz Anna nyert Bende Barbara előtt, de Imre Dóra is odaért egy bronzzal a dobogóra.


Korábban pedig nemzetközi szinten is megmutatta magát utánpótlásunk, Antal Máté - Somfai Péter kadet párbajtörőző tanítványa - kiváló teljesítményt nyújtva tagja volt a BOK-csarnokban Európai Kadet Körverseny-ezüstöt nyerő magyar csapatnak. 


Női párbajtőrben pedig az arany is összejött a magyar csapatnak, ráadásul egyfajta kuriózumként a második számú hazai négyesnek, amelynek tagja volt Zala Boglárka, Fridvalszky Ádám vasasos tanítványa.


A gödöllői kard Európai Kadet Körversenyen pedig Csonka Dorottya tette oda magát rendesen, Kósa Miklós tanítványa egyéniben és csapatban is az ezüstéremig menetelt.


Hirdetések