Jenkei Dániel, 2023.10.22. | Röplabda

Egy szett ugyan most is elment, de összességében magabiztos sikert aratott a Vasas Óbuda az UTE ellen az Extraliga második fordulójában.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ
Vasas Óbuda –
 UTE 3:1 (25, -21, 9, 18)
Folyondár utca, 280 néző.

Vezette: Kiss Z., Jámbor

Vasas: Gülübay 3, Török 9, Gyimes-Capet 14, Bannister 22, Fricova 15, Abdulazimova 11. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Tóth S., Erőss, Jámbor 2, Sillah 2.
Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

UTE: Sziládi 10, Ambrosio 6, Gretell Moreno 5, Amaral 14, Kilyénfalvi 3, Kindelan 17. Csere: Dömsödi (liberó), Dani 1, Boskó, Zólyomi.
Vezetőedző: Horváth András


Úgy tűnik, három szetten át zsinórban még nem tud győztes teljesítményt nyújtani a Vasas Óbuda, de ez nyilván rendben is van az első tétmeccseken. A Kaposvár elleni nyitány után ugyanis most is odaajándékoztunk egy játszmát az UTE-nak.

Egyébként már az elsőben is nagy csatára késztetett minket a nyáron erősödő lila-fehér gárda, de ott az ötödik szettlabdára már nem volt ellenszerük.

A másodikban viszont nekünk kellett kapaszkodni, de ez csak a részeredmény kozmetikázására volt elegendő.

Hogy aztán a harmadikban újra odadörrentsenek Bannisterék, akik mindössze kilenc pontot engedélyeztek az ellennek, és igazából a negyedik felvonásban sem kellett különösen izgulni, összességében azért ez is egy sima győzelem lett.

Folytatás Miskolcon a DVTK ellen.
 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának:

- Gyakorlatilag lemásoltuk az előző heti mérkőzésünket. Az első két szettben rendkívül idegesen játszottunk, talán azért, mert az elmúlt két szezon bajnokaként azt gondoltuk, minden meccset megnyerünk majd 3-0-ra. Tudomásul kell vennünk, hogy ez egy új csapat, új játékosokkal, amelynek egyelőre két győzelme van, semmi egyebe, és türelemre van szüksége ahhoz, hogy még jobb eredményeket érjünk el. Változtattunk a felálláson, és még fogunk is, próbáljuk megtalálni az ideális összetételt, illetve ez nekünk is segít megismerni a játékosokat. Fontos, hogy két győzelemmel rajtoltunk, de mindenkinek meg kell értenie, hogy még rengeteg munka vár ránk.


Hirdetések