Nagy Dániel, 2023.10.21. | Judo

Juniorkorú cselgáncsozónk, Kiss Levente bronzérmet szerzett a felnőtt országos bajnokságon.

Egy vasasos cselgáncsozónak szurkolhattunk a néhány nappal ezelőtt megrendezett, zalaegerszegi felnőtt országos bajnokságon: a juniorkorú Kiss Levente a 90 kilogrammosok mezőnyében állt tatamira. Fiatal versenyzőnk a negyeddöntőben kezdett, győzelmével pedig máris bebiztosította az érmét – a kérdés már csak annak színe volt.

Az elődöntőben végül nem bírt az ellenfelével, így a harmadik összecsapásán a bronzért küzdhetett. Ezt pedig eredményesen tette, így felállhatott a dobogó alsó fokára.
 


 

„Levi elsőéves junior, felkészülési versenynek szántuk neki a felnőtt ob-t. Nagyjából 87 és fél kilóval mért be, míg az ellenfelei nagyrészt 94-95-ről fogyasztottak be a kategóriába; esetükben azért még komoly erőkülönbségekről beszélünk – mondja a cselgáncsszakosztályunk vezetője, Bere Tamás. – Taktikailag, technikailag a maximumot hozta ki a meccseiből, ez bronzéremre volt elég a nagyok között. Az elődöntőben kijött a rutintalanság, de azt a jövőben fokról fokra összeszedi majd. Jó úton halad, nagyon keményen készülünk; ezen a hétvégén Szlovéniában versenyez, majd junior B országos bajnokságon vesz részt. Örülnénk, ha jó teljesítménnyel azon is dobogóra állna.”

Kiss Levi bronzérmén kívül is volt mit ünnepelni az elmúlt időszakban a szakosztályunk háza táján, a serdülők országos bajnokságán a vasasos fiatalok négy érmet, köztük – Bartyik Szofi és Damm Olivér révén – két aranyat is szereztek, a hónap elején pedig a diák korosztályban is bizonyítottak ob-n és Magyar Kupán.


Hirdetések