Jenkei Dániel, 2023.10.19. | Vízilabda

Bár a végére 18-17-re feljött a Savona az A-Híd VasasPlaket ellen a Komjádiban, előtte a harmadik negyedben állva hagytuk az olaszokat, így összességében magabiztosan szereztük meg második győzelmünket az Eurokupa-csoportban.

Eurokupa, B-csoport
A-Híd VasasPlaket-Savona 18-17 (5-4, 5-5, 6-2, 2-6)


Gólszerzőink: Rasovics Sz. (7), Randjelovics Sz. (3), Burián G. (3), Konarik Á. (3), Bátori B., Sélley-Rauscher D:


Nem volt meglepő, hogy az áprilisi döntőnél jóval kevesebb nézővel, de a Vasas-keménymagnak hála így is remek hangulatban kezdődött el csütörtök este a lassan klasszikussá váló Vasas-Savona Eurokupa-párharc.

Az már az első percekben látszott, hogy itt bizony úgy fújják majd a kiállításokat, mintha nem lenne holnap, ennek is tudható be a félidei 10-9-es eredmény.

A mieinknél Konarik parádézott az első negyedben, majd Rasovics is megkezdte a szokásos gólgyártását, és tényleg arról szólt az egész meccs, hogy próbáljuk túllőni az ellenfelet...

A harmadik negyed ilyen szempontból remekül sikerült, ott ismét nagyon komoly lendületet és erőt tudott mutatni csapatunk, és az ezúttal csereként beálló Lévai is fontos védésekkel tett hozzá ahhoz, hogy kinyissuk a meccset.

Pillanatok alatt 15-9 állt a táblán a mi javunkra, a végén hét(!) találatig jutó Rasovics ötméteresből és mezőnyből se nagyon hibázott, de erre az időszakra Buriánnal is kinyílt a gólzsák.

Benne volt egy kiütéses siker is ekkor, ám az utolsó negyedben a Savona élt a felkínált sanszokkal, melyek egy részét mi biztosítottuk nekik. Végül huszonöt másodperccel a vége előtt egygólosra olvadt az előny, de nagy veszély azért nem volt, lepörgettük a végén az órát, ahogy azt kell.

Megvan tehát a második meccsen a második győzelem az Eurokupa-csoportban, ez egyben egy fontos lépés a továbbjutás felé.

Legközelebb november 2-án Athénban szerepelünk, az ellen az Apollón Szmirnisz ellen, amely ma egy góllal alulmaradt a Kőér utcában a Honvéddal szemben, de addig még sok komoly feladat akad a bajnokságban is.
 

Sztrahinja Rasovics videós értékelése


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések