Jenkei Dániel, 2023.10.14. | Röplabda

Egy szettet elcsent a Kaposvár, de így is magabiztos győzelemmel kezdte a címvédő Vasas Óbuda az Extraligát.

Extraliga, 1. forduló
Vasas Óbuda-Kaposvár 3:1 (15, -19, 14, 15)


Folyondár utca, 300 néző. Vezette: Adler, Kiss Z.

Vasas: Gülübay 3, Fricova 7, Papp O. 2, Bannister 14, Sillah 3, Gyimes-Capet 6. Csere: Juhár (liberó), Jámbor 1, Tóth S., Török 4, Abdulazimova 7. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

KNRC: Martin, Szedmák 10, Radnai Lu. 4, Dias 12, Hurst 5, Vilvert 3. Csere: Rády (liberó), Godó 3, Lima. Vezetőedző: Vincent Lacombe


Magabiztos győzelmet aratott a Vasas Óbuda a nagyon várt első Extraliga-meccsén a Folyondárban, a szokásos lelkes és népes Vasas-tábor előtt.

Az még látszott, hogy kell idő az összeszokáshoz, de már így is számos remek pontot láthattunk a mieinktől.

Egyedül a második szettben akadozott kicsit a gépezett, azt a játszmát el is vitte a hét légióst is foglalkoztató Kaposvár, utána viszont már csak tizennégy, majd tizenöt pontot engedélyeztünk a somogyiaknak.

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának:

- A második szettben, amikor hátrányba kerültünk, elkezdtünk nem hinni magunkban, pedig 20-19-re még feljöttünk. Nem találtuk a megoldásokat, hogy lezárjuk a játszmát, a másik három játékrészben ugyanakkor azt gondolom, meggyőző sikert arattunk. Mindig nehéz a szezon első meccse, főleg hazai pályán új feladóval, új játékosokkal, így örülök, hogy győztünk. Sok mindenben előre tudunk még lépni, hétfőtől ezeken a játékelemeken fogunk dolgozni.


Hirdetések