Nagy Dániel, 2023.10.14. | Jégkorong

Szombat este játssza az első mérkőzését a Vasas csapata a felnőttmásodosztályban.

Újra szurkolhatunk felnőttcsapatnak jégkorongban: az október első hetében elstartoló Andersen Ligában szombat este debütál a Vasas SC, amely a bajnokság első, tavalyi kiírásában még nem szerepelt, a nyáron viszont biztossá vált, hogy az ősztől a piros-kékek is korcsolyát húznak, hogy megméressék magukat a pontvadászatban.

A felnőttmásodosztálynak megfelelő bajnokságban induló csapatunkat Hoffmann Attila edző vezeti, akinek az elmondása szerint az utánpótlásunkra is jó hatással van az új együttes megalakulása.

„A nyár elején fogalmazódott meg először az ötlet, hogy remek lenne elindulni az Andersen Ligában, hiszen az új évadban az elsőhöz képest több csapat vesz részt, és bízunk benne, hogy a következő évek során még tovább nő majd az indulók száma, ami jó versenyt eredményezne – kezdi a vezetőedző. – Kérdés volt, hogy a klub támogatja-e az ötletet, de szerencsére beálltak a kezdeményezés mögé. A finanszírozás teljesen független az utánpótlásunktól, így támogatók is kellettek, hogy létrejöjjön az elképzelésünk; végül augusztusban vált biztossá, hogy a szerény, de annál fontosabb forrásunkkal nekivágunk ennek a kalandnak. Az elmúlt hónapokban szép lassan alakult ki a csapat, korábbi játékosaink is érdeklődtek az indulással kapcsolatban. Olyanokból állt össze a keret, akik korábban a korosztályos együtteseinkben is szerepeltek.”

Azonban nem csak felnőttkorú hokisok kapnak szerepet a ligában.

„Más csapatok esetében is igaz, hogy az alapgondolat szerint a juniorból kiöregedő játékosok, akik az Erste Ligába nem férnek be, ne hagyják abba a sportot, legyen lehetőségük a jégkorongozás folytatására ilyen szinten is. Úgy tervezzük, hogy főként az U21-es, de akár az U18-as csapatból egészítjük ki a keretet, közülük pótoljuk az adott hiányzókat. Ezzel a fiatalabbaknak is plusz játéklehetőséget biztosítunk. Fontos még, hogy a juniorcsapatunkkal együtt edzünk, ez már a felkészülési időszakra is igaz volt; egyetlen edzésünk volt tőlük külön. Ez létszámban és minőségben is javulást hoz. Konkrét célokat nem jelöltünk ki az évadra; ismerve a srácokat, könnyen benne lehet a jó eredmény is, de az első, hogy a lehetőségeinkhez képest hozzuk ki magunkból a maximumot. Szeretnénk, ha a legkisebbek is látnák, hogy lett egy olyan felnőttcsapatunk, amelyet a következő években tovább építgethetünk, célként is lebeghet a kisebbek szeme előtt!”

A csapatunk szombat este, 18:30-as kezdéssel játssza az első mérkőzését idegenben, az UNI Győr ETO HC ellen.


Hirdetések