Nagy Dániel, 2023.10.06. | Kézilabda

Méltó ellenfelei voltunk a bajnokságot remekül kezdő Mosonmagyaróvári KC-nek; az NB I ötödik fordulóban hazai pályán kilenc góllal kaptunk ki.

NB I 5. forduló

Vasas SC–Motherson Mosonmagyaróvári KC 28–37 (12–17)

Vasas SC: Balog (kapus), Domokos 2, Boldizsár, Vámosi 1, Dombi 4, Szilovics 8, Oláh 3. Cserék: Fodor 5, Pénzes 3, Mihály 1, Sirián 1, Ferenczy, Györfi, Gaschler, Lengyel, Zsigmond (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/5 , ill. 0/0


A Győri Audi ETO elleni, szerdai hazai mérkőzés után nem kellett sokat várni, hogy újra bajnokin lépjünk pályára a csarnokunkban: az NB I 5. fordulójában a pontvadászatot remekül (négy győzelem, egy vereség) kezdő, a győrieket is legyőző Motherson Mosonmagyaróvári KC-t láttuk vendégül.

Hamar felpörögtek az események, az első percbe csapatonként két támadás is belefért, gól azonban ezekből nem született; harmadjára viszont sikerrel jártunk, Oláh Kyra szerezte meg a vezetést. Gyorsan fordítottak a vendégek, ám jól reagáltunk, 4–2-re visszavettünk az előnyt, amit még gyorsan kozmetikáztak a mosonmagyaróváriak, ezután viszont Domokos Dalma megszerezte a második gólját is; kijelenthető, jól kezdtük a meccset (5–3). Ekkor ismét emberelőnybe kerültünk, ám ez mintha minket zavart volna meg: két gyors indításból is gólt kaptunk, amivel máris egyenlő volt, sőt ismét ilyen helyzetben dobhatott ziccert a vendég csapat, ám ekkor Balog Judit bravúrral hárított. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, 7–7 után viszont 4–0-t futott az MKC; közel nyolc percen át nem találtunk a hálóba. Ekkor még visszajöttünk kettőre, a hajrá viszont nem az elképzeléseink szerint alakult, az addigi legnagyobb különbségből faragott le egyet Pénzes Laura az utolsó másodpercekben (12–17). Kár a kihagyott ziccerekért, ekkora különbség talán nem volt az első félidőben az együttesek között.
 


 

A második játékrészt is a mi gólunk nyitotta, Szilovics Fanni átlövése volt pontos. Tartottuk a 4 gól környéki különbséget, nem engedtük igazán ellépni az MKC-t, amihez Zsigmond Panna remek védései is kellettek. A 38. percben 16–20-at mutatott az eredményjelző, a hátrányunk viszont sajnos hamar megduplázódott, sőt kilencgólos is lett. A 48. percben egy nagyon halvány reménysugár még felcsillant, hogy akár szoros is lehet a végjáték, ám 24–30 után a vendégek nem adtak esélyt a közeledésre, végül kilenc góllal (28–37) nyertek.

A jövő hét végén nincs bajnoki mérkőzésünk, legközelebb október 21-én, szombaton játszunk, idegenben az MTK Budapest ellen.

ÉRTÉKELÉSEK

Konkoly Csaba vezetőedző: „Gratulálok a Móvárnak, egyrészt a győzelemhez, másrészt ahhoz a szisztematikus munkához, amivel felépítették ezt a csapatot. Azt gondolom, hasonló utat kéne nekünk is bejárni. Büszke vagyok a lányokra, és a stábra is, hogy három napon belül két, nagyon komoly tempót diktáló ellenfél ellen úgy sikerült felkészíteni a lányokat, hogy nem látszott rajtuk a menetrendből fakadó nehézség. Néha túlreagáltam dolgokat, amiket nem kellett volna, mivel még nem vagyunk az ellenfelünkkel azonos szinten. Taktikában és védekezésben is megtettük, ami tőlünk telik, emiatt sokáig viszonylag közel tudtunk maradni a Mosonmagyaróvárhoz. Rengeteg dolgunk van még, ezt a kihagyott ziccereink is mutatják, annak viszont örülök, hogy a második félidőben kevés eladott labdánk volt.”

Fodor Neszta: „Jól kezdtünk, ki tudtuk használni az ellenfelünk hibáit. Később viszont elkezdtünk fáradni, így már nem tudtuk ugyanazt a játékot mutatni. Mások a céljaink, mint az ellenfélnek; összességében ez nem volt rossz mérkőzés, megyünk tovább.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések