Jenkei Dániel, 2023.09.24. | Vízilabda

Harmincegy gól esett a vasárnapi BVSC-Vasason a Szőnyi úton, és mivel a mieink dobtak ebből tizenhatot, így hibátlan mérleggel nyertük meg a csoportot az Eurokupa-selejtezőben.

Eurokupa-selejtező, 3. játéknap
BVSC Zugló-A-Híd VasasPlaket 15-16 (3-2, 3-4, 2-5, 7-5)

Gólszerzőink: Rasovics Sz. (5), Randjelovics Sz. (4), Burián G. (2), Konarik Á. (2), Dedovics N. L, Sélley-Rauscher D., Bedő K.


Fáradt, de motivált csapatok csaptak össze vasárnap ebéd után (vagy még előtt, nézőpont kérdése) a Szőnyi úton.

Olyan nagy tét már nem volt, hiszen mind a mieink, mind a BVSC továbbjutott már az első két nap győzelmeinek köszönhetően, de persze a presztízs miatt (is) fontos volt, ki lesz a csoportelső.

Nem lehet mondani, hogy jól kezdtünk, az extra napot kifogó Tátrai vezérletével többnyire a hazaiak diktálták az iramot, a harmadik negyedben már több góllal is vezettek, akkor azonban megrázták magukat Buriánék, és gyors gólokkal 8-6-os hátrányból 11-8-as előnyt csináltunk. 

Kemény Kristóf csapata azonban ezután is szívós ellenfélnek bizonyult, így szó szerint az utolsó pillanatig küzdeni kellett a győzelemért. Rasovics végül alig két másodperccel a vége előtt lőtte be fórból a 16-15-ös végeredményt kialakító találatot.

Mellette támadásban Randjelovics is remekelt, de szinte mindenki hozzászólt elöl, a meccs második felében nagy tűzzel, csapatként küzdöttek a mieink, aminek most csoportelsőség lett a jutalma. Na meg közös ünneplés a hazai pályát teremtő hangos Vasas-drukkerekkel.

A cél tehát teljesítve, így további hat meccs biztosan vár ránk az Eurokupában, hiszen innen négyfős csoportokban folytatódnak a küzdelmek a főtáblán.

 

Szlobodan Nikics vezetőedző így nyilatkozott honlapunknak:
Annak örülök, hogy csapatként küzdve tudtuk megfordítani a meccset, ez nagyon fontos dolog, pláne egy formálódó társaság életében. Az viszont már kevésbé tetszett, hogy ennyi gólt kaptunk, különösen a külső körről. Végül azonban ezt is elbírtuk, mert a támadójátékunk jelentősen feljavult meccs közben. Ehhez pedig mindenki hozzájárult, azok a játékosok is, akik máskor kevesebb lehetőséget kapnak. Ezt nagyon jó megtapasztalni, ezért is mondtam, hogy igazi csapatmunkát láttam a vízben. Szóval bőven vannak tanulságok, le is fogjuk szűrni őket, de a legfontosabb, hogy ott vagyunk az Eurokupa csoportkörében.

A csoport végeredménye:

1. A-Híd VasasPlaket 9 pont
2. BVSC 6 pont
3. Mataro 3 pont
4. Ludwigsburg 0 pont

 

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések