Jenkei Dániel, 2023.09.22. | Vízilabda

Megnyerte első nemzetközi meccsét a szezonban az A-Híd VasasPlaket.

Eurokupa-selejtező, 1. játéknap
A-Híd VasasPlaket-Mataro (spanyol) 18-11 (4-4, 7-3, 6-1, 1-3)


Gólszerzőink.: Burián G. (4), Rasovics Sz. (3), Dedovics N. (3), Konarik Á. (3), Batizi B. (2), Randjelovics Sz., Lakatos S., Bedő K.


Közepes mértékű érdeklődés mellett, igazi showelemekkel tarkítva zajlott a mieink első nemzetközi meccse a Szőnyi úton a spanyol Mataro ellen, amely előtt a BVSC a német Ludwigsburgot győzte le 17-12-re a csoport másik találkozóján.

Bár Szlobodan Nikics vezetőedző óvatosságra intett a spanyol ellenfél kapcsán, titkon azért nagyon reméltük, hogy nem kell majd izgulni, és a mieink sima győzelemmel abszolválják a mérkőzést.

Nos, az első negyed 4-4-es részeredménye után, amikor is Dedovics révén értük el elsősorban a gólokat, a másodikban és a harmadikban sikerült felszínre hozni a keretek közötti minőségi különbséget, így már a nagyszünetben sem, a harmadik negyed után pedig aztán pláne nem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset. Még a "Játszik a Vasas!" rigmus is fel-felcsendült a lelátón szurkolóink részéről.

A végére pedig az is belefért, hogy a záró felvonást kettővel elveszítsük, hiszen még így is maradt hét gól az előnyből. Támadásban hatékonyak voltunk, Burián Gergő lett végül a legeredményesebb, a kapott gólok száma viszont talán mondható egy kicsit többnek a kelleténél.

Holnap 19 órakor folytatás a Ludwigsburg ellen, hasonló, sőt, akár nagyobb arányú győzelem jegyében, amely már továbbjutást is érhet.

 

 

Szlobodan Nikics vezetőedző így nyilatkozott honlapunknak a mai találkozó után:
- Az első negyedben még elég zavarodottak voltunk védekezésben, sok gólt kaptunk emiatt, utána viszont sokkal jobbá vált a játék képe, főleg annak köszönhetően, hogy nagyon hatékonyak tudtuk lenni a kontratámadásokból, megúszásokból. Ez által sikerült dominálni, eldönteni a meccset, márpedig az volt a cél, hogy magabiztosan nyerjünk. Holnap ugyanilyen tervekkel fogunk vízbe szállni a Ludwigsburg ellen.

Hirdetések