Nagy Dániel, 2023.09.18. | Aerobik-Fitnesz

Fontos versenyek várnak az ősszel klubunk aerobikversenyzőire, akik közé a szülési szabadsága után tavasszal tért vissza a szakosztályunk igazgatója, Kolozsvári Anna.

Nem lehettek csalódottak a tavalyi évad végén klubunk aerobikosai, akik közül többen az országos döntőben is megmutathatták a tudásukat, értékes helyezéseket elérve. Akkor már több hónapja Benedek Berta vezetésével készültek, aki a szakosztályunk igazgatóját, a szülési szabadságát töltő Kolozsvári Annát helyettesítette.

„Múlt szeptembertől márciusig voltam szabadságon a pici miatt, áprilisban tudtam visszatérni – emlékszik vissza Kolozsvári. – Nagyon hálás vagyok a kollégáknak, akik rengeteget segítettek és dolgoztak a szakosztályban, így én is nyugalomban otthon tudtam tölteni azt a néhány hónapot. Hiányoztak a többiek, a gyerekek és az edzők, vártam, hogy újra jöhessek, utána viszont olyan érzés volt, mintha el sem mentem volna.”

Szerencsére a szakosztályban nincs hiány a sportolókból, akik elhivatottan dolgoznak napról napra.

„Egészen négyéves kortól, a mini korosztálytól járnak hozzánk fiatalok, és egészen az UP 1-ig, vagyis a legidősebb utánpótlás-korosztályig vannak versenyzőink. Ami külön öröm, hogy úgy néz ki, az UP 1-esek közül jövőre több felnőttcsapatot is alakíthatunk majd. Ha úgy vesszük, ez még értékesebb, mint bármilyen érem, hiszen azt jelenti, sikerül megtartani a sportolókat, szeretik, amit csinálnak. Ráadásul a nagyobbik részük egészen kiskoruktól a Vasasban sportol, ez is büszkeség.”
 


 

A szakember az elmúlt hónapokról is mesélt, ráadásul a legfontosabb megméretések még előttük állnak.

„Tavasszal indult a versenyévad, az első két Magyar Kupa-viadal már lezajlott, ezeken számos értékes helyezésnek örülhettünk, köztük több dobogósnak is. Egy háziversenyen is részt vettünk, ami még több lehetőséget biztosít a fellépésre a sportolóinknak; ezzel zártuk le a tavaszi szezont a nyári szünet előtt. Ekkor a táborok vették át a főszerepet, négy héten át foglalkoztunk ilyen keretek között fiatalokkal, akik szerencsére remekül érezték magukat. A pihenőt követően pedig, augusztus végén visszatértünk a terembe, gőzerővel készülünk a Magyar Kupa harmadik állomására. Ezt követően alakul majd ki a legjobb hat mezőnye, akik október végén az országos döntőben vehetnek részt. Szeptembertől három új edzőt is köszönthetünk a szakosztályunkban, köztük egy akrobatika-trénert, aminek biztosan örülnek a fiatalok. Most Benedek Berta kollégám kisgyermeke születik meg hamarosan, így ismét újabb taggal bővül majd a vasasos »családunk«.”

2023. 04. 15-16. Magyar Kupa 1. forduló - Budapest 

ST-UP1-GR
1. helyezés
 Lakos Norina, Solymosi Lili Orsolya, Turcsányi Hella, Végh Petra, Veres Auróra 

AS-UP1-GR
3. helyezés
Bana Zsuzsanna Glenda, Barna Sarolta Evelyn, Glatz Boglárka, Gyöngyösi Patrícia, Hubicsák Petra, Mándy Bonita, Menyhárt Nina, Sileo Szonja  

BA-UP2-Lány Egyéni 
23 indulóból 10. helyezés  Wiesmeyer Zsuzsanna 

BA-UP1-Trió
18 indulóból 9. helyezés
Blaschek Petra, Turcsányi Hella, Végh Petra 

2023. 05. 20-21. Magyar Bajnokság - Nyíradony  

ST-UP1-GR
3. helyezés
Lakos Norina, Solymosi Lili Orsolya, Turcsányi Hella, Végh Petra, Veres Auróra 

AS-UP1-GR
3. helyezés
Bana Zsuzsanna Glenda, Barna Sarolta Evelyn, Glatz Boglárka, Gyöngyösi Patrícia, Hubicsák Petra, Mándy Bonita, Menyhárt Nina, Sileo Szonja  

BA-UP2-Lány Egyéni
24 indulóból 11. helyezés  Brávácz-Héczei Lili  13. helyezés Kormos Emma Szonja 

BA-UP2-Trió  
25 indulóból 13. helyezés
Bérczi Laura, Orczy Liza, Turcsányi Frida

BA-UP1-Lány Egyéni
28 indulóból 10. helyezés Kormány Kata 15. helyezés Blaschek Petra  

Edzők: Benedek Berta, Cserdi Zsófia, Merényi Márton, Szarvas Gabriella, Székely Borbála, Kvaszta Jázmin

Hirdetések