Jenkei Dániel, 2023.09.13. | Vízilabda

Ahogy várni lehetett, a kemény munkából érkező A-Híd VasasPlaket magabiztosan nyert a Pécs otthonában az OB I nyitányán.

OB I, 1. forduló
PVSK-A-Híd VasasPlaket 7-14 (2-4, 3-4, 1-2, 1-4)


Gólszerzőink: Konarik Á. (5), Bátori B. (3), Gábor L. (2), Dedovics N., Randjelovics Sz., Lakatos S., Burián G.


Az első félidőben még tartotta magát a pécsi csapat, többször is közelebb férkőztek hozzánk, amikor éppen elléptünk volna, de az utolsó két negyedre azért kijött a játékosállományok közötti különbség.

Ebben a periódusban kifejezetten jól védekeztünk, elöl pedig az öt gólig jutó Konarik és a háromgólos Bátori vitték a prímet.

A három pont tehát megvan, folytatás pedig szombaton a Komjádiban az UVSE ellen, az első hazai bajnokin.

 

Szlobodan Nikics vezetőedző így értékelt honlapunknak a találkozó után:

- Kaotikus meccs volt, sok kiállítással és kontrával, mi sem értettük sokszor a kispadon, hogy mi miért történik, de ezt a tényezőt ki kell zárni. Nagyon kemény munkából érkeztünk Pécsre, tudom, hogy a játékosok fáradtak, de ez most egy ilyen időszak, amikor bele kell tenni a munkát. A harmadik negyedben sikerült végül olyan nyomást helyeznünk az ellenfélre egy 3-0-s rohammal, amivel szétnyitottuk a meccset, és közben a védekezésünk is stabilabbá vált. Megvan az első győzelem, készülünk tovább az Eurokupára, ennek a felkészülésnek lesz a része a szombati UVSE-meccs is.


Hirdetések