Nagy Dániel, 2023.09.07. | Kajak-kenu

A vasasos kajakosok sem hiányoztak a szezonzárónak is beillő Balatonfüred-Tihany Beevezésről, ami után szakosztályunk vezetőedzőjével, Kassai Álmossal beszélgettünk.

Összesen 129 résztvevővel rendezték meg szeptember elején a Balatonfüred-Tihany Beevezést, aminek a Kékszalag PORT adott otthont. Az esemény a Hazai Vizeken programsorozat utolsó állomása volt, ahol a nyári meleg és a remek körülmények csak tovább emelték az egyébként is jó hangulatot, amibe klubunk kajakosai is belekóstolhattak, hatan képviselték a vasasos színeket.

Bár nem az eredményen volt a hangsúly, azért arról is beszámolunk: túra kajak egyesben Kassai Álmos, open kategóriában pedig négyesben (Steinbach Ferenc, Istenes Márton, Ruzicska Péter és Kovács Gergő) és egyesben (Bükkösi Raymond) szerzett aranyérmet, ám ami még fontosabb, a sportolók jó hangulatban búcsúztatták a 2023-as versenyévadot.
 


 

„Amatőrök és igazolt versenyzők is indulnak ezen az eseményen, az viszont talán ritkább, hogy a mieinkhez hasonló szintű kajakosok részt vesznek ebben a programsorozatban – mondja Kassai. – Mi ezt nyárbúcsúztatóként, a versenyszezon utolsó állomásaként fogtuk fel, ennek megfelelően inkább a kikapcsolódáson volt a hangsúly, semmilyen tét nem nyomta a sportolóink vállát. Csapatépítőként is funkcionált a verseny; az időjárás, a szervezés és a helyszín is jó volt, így a hangulatra sem lehetett panasz.”

Az őszi program a szokásoknak megfelelően alakul: jut idő a pihenésre is, ám a legnagyobb hangsúly a hatékony alapozáson lesz.

„Az időjárás függvényében a lehető legtovább maradunk vízen, általában október végére, november közepére esik a váltás. Szép lassan megyünk bele a futásokba, kondiedzésekbe, és a kiegészítő sportágak is helyet kapnak a tervben.”  


Hirdetések