Nagy Dániel, 2023.09.06. | Birkózás

Mind a hat vasasos induló felállhatott a dobogóra a múlt hét végi U23-as birkózó országos bajnokságon; edzőnk, Wöller Gergő értékelte az orosházi viadalt.

Három hónappal az U15-ösök országos bajnoksága után, nemzetközi versenyekkel teli nyári szezont követően folytatódott a birkózók hazai programja. A legidősebb korosztály ob-ját Orosházán rendezték meg a múlt hét végén, klubunk pedig hat fiatallal képviseltette magát, akik közül mindannyian felállhattak a dobogóra.

A két aranyérmesünk Busa Réka (72 kg) és a szabadfogású Ubornyák Csaba(125 kg) lett, míg a dobogó második fokára Pók Karolina (68 kg) és Rosz Bendegúz (86 kg), a harmadikra pedig Fábián András (65 kg) és Zimonyi Barna (74 kg) állhattak fel. A Vasas a női csapatversenyben a második, a szabadfogásúak között pedig az elsőt szerezte meg.
 


Ubornyák Csaba az U23-as ob dobogójának tetején

„A teljes képhez hozzátartozik, hogy foghíjas mezőny gyűlt össze Orosházán, ez a színvonalra is hatással volt; nem a legszerencsésebb időpont a szeptember eleje ennek az országos bajnokságnak – kezdi szakosztályunk edzője, Wöller Gergő. – Sajnos a mi csapatunk sem volt teljes, így könnyen lehet, hogy még több éremmel zárhattunk volna, ha mindenki megjelenik. Akire mindenképp kitérnék, az Fábián András, aki egészségügyi problémákkal is küzdött a viadal közben, mégis megszorította az Eb-érmes ellenfelét. Réka szintén megérdemli a dicséretet, olyan vetélytársat gyűrt le, akitől tavaly még kikapott. Ubornyák Csabinak ebben a mezőnyben ez kötelező győzelem volt. A sok hiányzó árnyalja az összképet, de összességében nem rossz ez a hat érem, becsülettel küzdöttek a fiatalok!”


Hirdetések