Nagy Dániel, 2023.09.02. | Kézilabda

Izgalmas csatában, végig vezetve nyertük meg az új évad első NB I-es mérkőzését, hazai pályán a NEKA ellen.

NB I 1. forduló

Vasas SC – NEKA 27-23  (15-10)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Domokos 2, Ferenczy 1, Juhász 1, Dombi 3, Szilovics 6, Oláh 2. Cserék: Vámosi 4, Sirián 3, Pénzes 3, Györfi 1, Mihály 1, Boldizsár, Fodor, Tóth-Speth, Balog (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1 , ill. 2/2


Legnagyobb örömünkre a lehető legkevesebbet kellett várni a 2021/2022-es, kieséssel végződő NB I-es évad után, hogy újra élvonalbeli bajnokin lépjen pályára a kézilabdacsapatunk. A második vonal megnyerése és a dolgos nyári felkészülés után pedig eljött az idő: az első fordulóban a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese érkezett szombat este a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokba. Kulcsfontosságú mérkőzésre lehetett számítani, hiszen az évadstart mellett az előzetes esélyek alapján közvetlen riválisok találkoztak a pályán.

Az évad első vasasos gólját Szilovics Fanni szerezte, átlövésből, kevesebb mint húsz másodperc elteltével, majd a volt klubja ellen játszó Ferenczy Diána is beköszönt távolról, amire már a NEKA is válaszolt. Egyenlíteni viszont nem engedtük őket, sőt a csapatunk húzott el alig több mint nyolc perc alatt 7–3-ra; Szilovics ekkor már három találatnál járt. A kezdeti lendületünk ekkor megtört, ötperces gól nélküli időszakunk következett, amit kihasználtak a balatonbogláriak, és újra karnyújtásnyira  közelítettek meg minket (7–6). Oláh Kyra törte meg végül a balszélről a „csendet”, majd Dombi Katalin gólja után pár másodperc erejéig újra fellélegezhettünk, ráadásul Zsigmond Panna is fontos védéseket szállított. A 20. perc után többször visszaállítottuk a négygólos különbséget, és támadhattunk is a meccs addigi legnagyobb fórjáért, de folyamatosan homokszem csúszott a gépezetbe, egészen a félidő utolsó percéig, amikor Györfi Dóra ágyúzott a vendégek kapujába, ezzel kialakítva az eredményt a szünetre (15–10).
 

Amilyen jól végződött az első, olyan rosszul kezdődött a második félidő: nem kellett kilenc perc, hogy négy találatot lefaragjon a hátrányából a NEKA (16–15); ebben a periódusban mindössze egy gólt dobtunk, időt is kért Konkoly Csaba. A folytatásban – bár kellett kis idő, de – összeszedtük magunkat, a kulcspillanatokban voltak villanásaink, a hajrában pedig Sirián Szederke lépett elő, aki a hajrában nyolc perc alatt háromszor is betalált, a harmadik gólja az 55. percben 24–20-as vezetést jelentett. Két és féllel a vége előtt Szilovics döntötte el végleg az összecsapást, hatodjára volt eredményes (26–21), így nem maradt kérdés a végére; a végeredmény 27–23 lett.

Remek hangulatban vívhatta az évad első NB I-es mérkőzősét a csapatunk, amely fontos győzelmet aratott a nyitányon.

ÉRTÉKELÉS

Konkoly Csaba vezetőedző: „Átestünk a tűzkeresztségen. Nagyon vártuk ezt a meccset, keményen készültünk rá. Küzdelmes összecsapáson vagyunk túl, ebből mindkét csapat jelesre vizsgázott. Voltak momentumok, amikor felzárkózott a NEKA, de akkor sem vesztettük el a hitet és az akaratot. Sokat kell még dolgoznunk, hogy még stabilabbak legyünk.”

Szilovics Fanni: „Rengeteget készültünk erre a mérkőzésre az elmúlt hetekben. A védekezést kiemelném, ami nagyon feszes volt, míg támadásban voltak hullámvölgyeink, de az előbbivel tudtunk kompenzálni. Éreztem egy kis izgalmat,  de szerintem ezen ma mindenki túllépett; ahogy haladunk előre, egyre jobb lesz a teljesítményünk. A szurkolóinknak köszönjük a fergeteges hangulatot!”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések