Nagy Dániel, 2023.09.26. | Tehetségek

Sorozatunkban továbbra is klubunk 16 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt, és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A birkózó Tótok Péter a korosztályában Eb-ezüstérmes, de már az idősebbek között is bizonyította a tehetségét, sőt, a focilabdával sem vall szégyent.


Tudtad-e, hogy Petit érdekli az építőipar?

Bár elmondása szerint még nem tudja biztosan, hogy a gimnázium után milyen irányban indul el, azt mondja, az édesapja nyomán akár foglalkozna olyan dologgal is, aminek köze van az építőiparhoz. Persze, ha a jövőben is hasonlóan jól megy a birkózás, akkor minél tovább maradna a szőnyegen...


VILLÁMKÉRDÉSEK PETIHEZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: egy létra biztosan jól jönne...
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: két éve hunyt el nagypapám; ha lehetne, vele remek lenne újra egy asztalnál ülni... Egyébként pedig Lionel Messit.



Erősség és gyengeség: céltudatosság és még több technikázás

- Motivált és céltudatos vagyok, ha valamit el akarok érni, akkor addig dolgozom, amíg az sikerül. Előrelépni technikai szempontból még sokat lehetne, a fogásokat például kellene fejlesztenem. 

 

Edző és tanítványa: szerény, céltudatos, alkalmazkodó

- Nagyon szerény, céltudatos fiatal; előre tudja, mit szeretne elérni, ezt pedig az edzésmunkája is tükrözi. Mindent megtesz a cél érdekében, a kijelölt feladatokat pedig egytől egyig végrehajtja. Sosincs készen egy versenyző sem, neki is van még miben fejlődnie, ám a szőnyegen a lenti munkája kimagasló, támadásban és védekezésben egyaránt, de állásból sem kell őt félteni, könnyedén alkalmazkodik az adott ellenfele stílusához – mondja a tanítványáról Ubránkovics Csaba, aki szokás szerint azt is kiemelte, hogy az edzői stáb csapatként dolgozik a fiatal tehetségekkel, így Wöller Ákos, Wöller Gergő és Fábián János is sokat tesz Péter fejlődéséért.


Civilben: A szőnyegen kívül is sportos élet, a barátokkal a főszerepben 

- A Kölcsey Ferenc gimnáziumba járok, sporttagozatos osztályba, a tizedik osztályt kezdtem el nemrég. A szőnyegen kívül szeretek a barátaimmal közös programokat csinálni, mindig tervezgetjük, mit csináljunk legközelebb. Moziba sokat járunk, emellett teniszezni és focizni is szoktunk, persze csak hobbiszinten. Nagy rajongója vagyok a Forma 1-nek, ha tehetem, nézem a futamokat.
 


 

SZAKSZEMMEL

Szabó Martin, az U17-es kötöttfogású birkózó-válogatott vezetőedzője így beszélt a versenyzőnkről:

Az első, ami eszembe jut vele kapcsolatban, hogy roppant szorgalmas srác. Ahogy nő a tét, úgy tud egyre jobb teljesítményt nyújtani a viadalokon. Rendkívül érett gondolkodású, fejben olyan erős, mintha felnőttversenyző lenne. Céltudatos, soha nem adja fel, bízik magában,  emellett pedig a fizikai és technikai képességei is adottak, hogy komoly eredményeket érjen el a későbbiekben is. Minden edző csak ilyen versenyzőt kívánhat, mint ő!

 

 

A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések