Jenkei Dániel, 2023.10.10. | Tehetségek

Sorozatunkban továbbra is klubunk 16 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt, és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A felnőtt bajnoki ezüstérmes sprinter, Bundschu Patrik még bőven faragna az egyéni csúcsaiból, amelyben divatos szögescipői is segítségére lehetnek.


Tudtad-e, hogy Patrik a szögescipők megszállottja?

Patrik nagyon ad arra, hogy milyen szögescipőkben edz és versenyez. Fontos neki a kényelem ilyen téren, de például az is, hogy a cipő designja igazodjon a vasasos ruházathoz. Egy szezon alatt általában két cipőt is elfogyaszt, így gyakran van módja gondolkodni azon, hogy milyen modellt újítson be…


VILLÁMKÉRDÉSEK PATRIKHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Valamilyen túlélőkészletet.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: A vasasos csoporttársaimat, mert túl sokat edzek külön tőlük a váltóversenyekre való felkészülés miatt.


Erősség és gyengeség: elhivatottság vs. kudarckezelés

- Belerakom a szükséges munkát az edzésekbe, és tényleg úgy érzem, hogy teljes elhivatottsággal, mindent az atlétikának alárendelve dolgozom. Kudarckezelésben viszont nem vagyok a legjobb, sokszor előfordul, hogy nehezen és lassan mozdulok el egy mélypontról.​

 

Edző és tanítványa: egóközpontú versenyző, annak minden előnyével és hátrányával

-Patrik korábban Németországban atletizált, többpróbázónk készült, itthon pedig a Vasasban, az én csoportomhoz csatlakozott. Látszott az elejétől, hogy jó alapképességei vannak, de futókoordinációban voltak lemaradásai. Pár évig próbálkoztunk a többpróbával, utána 110 gátra váltottunk, a korosztályában ott is volt az elitben, de ahogy emelkedett a gátmagasság, egyre kevésbé feküdt neki a dolog. Így kötöttünk ki végül a síkfutásnál, azon belül is a száz és kétszáznál. Előbbin egy 10.90-es, egészen remek eredménnyel kezdett, utána azért voltak megtorpanások, viszont idővel beérett a munka, azóta már 10.46-nál tart. Ilyen magassággal és izomszázalékkal nem a rajt az erőssége, viszont a végsebessége kiemelkedő, éppen emiatt elsősorban szerintem kétszázon lehet jövője, ahhoz viszont még rengeteg gyorsasági állóképességi munkát kell végeznünk. Patrik egyébként zárkózott típus, mondhatom azt is, egóközpontú, ami előny és hátrány is lehet. Ha elkapja a flow, akkor elképesztő eredményekre képes, amikor viszont túlpörög és irreális célokat tűz ki, akkor az egyensúly megbomlik, és az rossz hatással van a teljesítményére - mondja tanítványáról Kun-Szabó Balázs, aki a vasasos kezdetektől neveli Patrikot.


Civilben: kell egy b-terv!

-  A Corvinuson tanulok jelenleg is, nemzetközi gazdálkodás szakon, kifejezetten érdekel az üzleti szféra, ezért választottam ezt. Kell valamilyen egyéb lehetőség is hosszú távon számomra, ami a sport mellett alternatívát jelenthet.
 


 

SZAKSZEMMEL

Szebeny Miklós, a Vasas SC korábbi többszörös országos bajnok sprintere így beszélt utódjáról:

- Nagy öröm, hogy több ígéretes rövidtávfutó van mostanság a Vasasban. Abszolút követem és figyelem Patrik eredményeit is, akit egy remek versenyzőtípusnak tartok, és az a véleményem, hogy elsősorban kétszázon alkothat majd nagyot. Ehhez szerintem minél több nemzetközi versenyre van szüksége, no meg arra, hogy folyamatosan tudjon faragni az egyéni csúcsain, mert a motivációt csak így lehet fenntartani. Láttam a közelmúltban az ob-n a kétszázas futását, amivel ő nem volt elégedett, de szerintem az egy remek teljesítmény volt, és az alapján benne lehet a huszonegy másodpercen belül idő is a jövőben. Tudom azt is, hogy közel van az én vasasos csúcsaimhoz, amire csak annyit tudok mondani, hogy szívből drukkolok neki, hogy javítsa meg azokat.

 

 

A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések